Zemiaky ošúpte a nakrájajte na hranolky.
Nakrájané zemiaky vložte do misy a zalejte studenou vodou.
Odložte bokom na 30 minút.
Nechajte odkvapkať a potom ich dôkladne osušte utierkou.
Vložte hranolky do Easy Fry na štandardnom plechu a spustite program HRANOLČEKY na 15 minút. V polovici doby hranolky premiešajte.
Medzitým vložte čedar a mlieko do malého hrnca. Zahrievajte na strednom plameni, miešajte metličkou. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridajte trochu mlieka.
V malej miske prešľahajte vegánsku majonézu a srirachu, kým nebude hladká a dobre spojená.
Akonáhle sú hranolky hotové, dajte ich na tanier. Posypte kimchi, nakrájanou zelenou cibuľkou a sezamovými semienkami.
Do malých misiek dajte ochutenú majonézu a čedarovú omáčku.
Poznámka:
Kimchi je tradičný kórejský pokrm vyrobený z chilli papričiek a lakto-fermentovanej zeleniny. Dá sa zohnať v ázijských supermarketoch. Pre tento recept môžete použiť neveganské produkty: mlieko, vaječné majonézy, syry podľa vlastného výberu, rokfort, reblochon alebo smotanu na varenie.