KROK 1: Rúru predhrejte na 170 °C.
KROK 2: Do misy mixéra nalejte jogurt, práškový cukor, olej, vajcia, kôru, šťavu, múku, kukuričnú múku a prášok do pečiva. Zatvorte veko a 1 minútu mixujte na minimálnej rýchlosti.
KROK 3: Pomocou stierky oškrabte okraje.
KROK 4: Zatvorte veko a 30 sekúnd mixujte pri minimálnej rýchlosti.
KROK 5: Zmes nalejte do misky, pridajte čučoriedky a jemne premiešajte.
KROK 6: Formu na koláč s rozmermi 25 × 11 × 5 cm vymastite maslom a vysypte múkou. Zmes nalejte do formy.
KROK 7: Pečte 45 minút. V polovici pečenia urobte nožom pozdĺž celej dĺžky zárez v strede.
KROK 8: Skontrolujte, či je koláč hotový špičkou noža, mala by vyjsť čistá. V prípade potreby pečte ešte niekoľko minút.
KROK 9: Koláč odformujte a nechajte vychladnúť na mriežke.
KROK 10: Džem zohrejte v hrnci na miernom ohni a na chvíľu ho priveďte do varu. Potom pomocou lyžice jemne rozotrite džem po povrchu koláča. Čučoriedky naaranžujte tak, že ich zľahka vtlačíte do džemu, a potom posypte okraj koláča práškovým cukrom.
Odporučené produkty