• Obed
  • 25.2.2022

Jahňacie ragú s ďatľami a mandlami - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

5-52.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
0 min
Varenie
Varenie
45 min

Suroviny

  • 60 g ďatle bez kôstky
  • 1 cibuľa
  • 500 g jahňacie mäso, nakrájané na kocky
  • 1 čajová lyžička mleté korenie
  • celý šafrán
  • 1 tyčinky škorice
  • 35 g maslo
  • 1 čajová lyžička mletá škorica
  • 2 polievkové lyžice med
  • 50 g pražené mandle
  • niekoľko sezamových semiačok

Pokiaľ používate ďatle Medjoul, nie je nutné ich pred zakomponovaním do receptu namočiť.

Ďatle bez kôstky namočte do misky s vodou aspoň na 30 minút.

Do misy kuchynského robota vložte 1 cibuľu nakrájanú na osminky.

Uzavrite veko a stlačte tlačidlo "Štart".

Pridajte 500 g jahňacieho mäsa nakrájaného na kocky, kúsok tyčinky škorice, pár zväzkov šafránu, 35 g masla, 1 lyžičku mletého korenia a 60 g ďatlí.

Uzavrite veko a stlačte tlačidlo "Štart".

Keď jahňacie mäso zmäkne, pridajte 1 lyžičku mletej škorice a 2 lyžice medu.

Všetko premiešajte stierkou.

Ozdobte 50 g praženými mandlami a sezamovými semiačkami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko