• Obed
  • 11.2.2022

Jahňacie kari - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

5-24.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
11 min
Varenie
Varenie
50 min

Suroviny

  • 800 g jahňacie (plece bez kosti)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 60 ml olivový olej
  • 2 polievkové lyžice mleté kari (50 g)
  • 250 ml kokosové mlieko
  • 200 g paradajková omáčka
  • 300 ml hydinový vývar
  • 50 g zelené jablko
  • soľ

Toto jedlo podávajte s ryžou basmati.

Ošúpte 2 strúčiky cesnaku a cibuľu a vložte ich do kuchynského robota s nástavcom sekáčika.

Uzatvorte poklop a stlačte „Štart“.

Otvorom na poklope pridajte 60 ml oleje a 2 polievkové lyžice kari.

Nasaďte poklop a stlačte „Štart“.

800 g jahňacieho mäsa nakrájajte na veľké kúsky.

Pripojte mixér.

Do misy kuchynského robota pridajte jahňacie mäso, 250 ml kokosového mlieka, 200 g paradajkovej omáčky a 300 ml vývaru a dochuťte soľou.

Prikryte, utesnite veko a stlačte „Štart“.

Ošúpte jablko a potom ho nakrájajte na kocky.

Keď je varenie hotové, ihneď podávajte spolu s kockami jablka.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko