• Večera
  • 8.3.2022

Izraelská shakshuka - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

10-16.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnak
  • 2 polievkovej lyžice olivový olej
  • 1 červená paprika
  • 4 zrelé rajčiny
  • 30 g paradajkový pretlak
  • 0.5 zväzok nasekaná petržlenová vňať
  • 1 čajová lyžička pálivá paprika
  • 1 štipka kajenské korenie
  • 1 čajová lyžička rasca
  • 4 vajce
  • soľ

Ošúpte cibuľu a 4 strúčiky cesnaku.

Do misy kuchynského robota vložte rozpolenú cibuľu a strúčiky cesnaku.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.

Stierkou zotrite okraje.

Pridajte 2 polievkové lyžice olivového oleja a zavrite poklop bez uzáveru a stlačte tlačidlo „Štart“.

Pridajte rozpolenú papriku, zbavenú semiačok a 4 rajčiny rozkrojené na štvrťky.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'

Pridajte 30 g paradajkového pretlaku, 1 lyžičku pálivej papriky a rascu, štipku kajenského korenia a soľ.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.

Predhrejte rúru na 180 °C.

Nalejte prípravok do nádoby vhodnej do rúry a lyžicou vytvorte 4 malé priehlbiny.

Do každej priehlbiny rozbite vajce.

Pečte 15 min.

Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé s chlebom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko