Hríbové ragú z kuriatok - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
15 min
Varenie
10 min
Suroviny
2 porcie
200 g hríbov (kuriatok)
1 šalotka
30 g masla / oleja
100 g zemiakov
1 jarná cibuľka
2 strúčiky cesnaku
½ lyžičky drvenej rasce
soľ
½ dcl bieleho vína
1 cl koňaku
2 dcl smotany na šľahanie / rastlinnej smotany
muškátový kvet
vetvička tymiánu
4 porcie
400 g hríbov (kuriatok)
2 šalotky
60 g masla / oleja
200 g zemiakov
2 jarné cibuľky
4 strúčiky cesnaku
lyžička drvenej rasce
soľ
1 dcl bieleho vína
2 cl koňaku
4 dcl smotany na šľahanie / rastlinnej smotany
muškátový kvet
vetvička tymiánu
6 porcií
600 g hríbov (kuriatok)
3 šalotky
90 g masla / oleja
300 g zemiakov
3 jarné cibuľky
6 strúčikov cesnaku
1 ½ lyžičky drvenej rasce
soľ
1 ½ dcl bieleho vína
3 cl koňaku
6 dcl smotany na šľahanie / rastlinné smotany
muškátový kvet
vetvička a ½ tymiánu
Šalotku nakrájame na pásiky, cesnak na plátky, jarnú cibuľku na kolieska vrátane zelenej časti a zemiaky na kocky. Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie a na masle osmažíme šalotku dosklovita spoločne s cesnakom, pridáme zemiaky, rascu, tymián a jarnú cibuľku. Premiešame. Vložíme pokrájané hríby, podlejeme koňakom a vínom. Necháme zavariť, pridáme smotanu, soľ a muškátový kvet. Priklopíme a zapneme na tlakové varenie na 10 minút. Potom prípadne dosolíme. Môžeme opäť zapnúť na program opekanie a nechať zredukovať na hustejšiu konzistenciu.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.