• Obed
  • 26.5.2020

Hríbové ragú z kuriatok - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+

Hríbové ragú z kuriatok - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
15 min
Vaření
Varenie
10 min

Suroviny

2 porcie

  • 200 g hríbov (kuriatok)
  • 1 šalotka
  • 30 g masla / oleja
  • 100 g zemiakov
  • 1 jarná cibuľka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ lyžičky drvenej rasce
  • soľ
  • ½ dcl bieleho vína
  • 1 cl koňaku
  • 2 dcl smotany na šľahanie / rastlinnej smotany
  • muškátový kvet
  • vetvička tymiánu

4 porcie

  • 400 g hríbov (kuriatok)
  • 2 šalotky
  • 60 g masla / oleja
  • 200 g zemiakov
  • 2 jarné cibuľky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • lyžička drvenej rasce
  • soľ
  • 1 dcl bieleho vína
  • 2 cl koňaku
  • 4 dcl smotany na šľahanie / rastlinnej smotany
  • muškátový kvet
  • vetvička tymiánu

6 porcií

  • 600 g hríbov (kuriatok)
  • 3 šalotky
  • 90 g masla / oleja
  • 300 g zemiakov
  • 3 jarné cibuľky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 ½ lyžičky drvenej rasce
  • soľ
  • 1 ½ dcl bieleho vína
  • 3 cl koňaku
  • 6 dcl smotany na šľahanie / rastlinné smotany
  • muškátový kvet
  • vetvička a ½ tymiánu

Šalotku nakrájame na pásiky, cesnak na plátky, jarnú cibuľku na kolieska vrátane zelenej časti a zemiaky na kocky. Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie a na masle osmažíme šalotku dosklovita spoločne s cesnakom, pridáme zemiaky, rascu, tymián a jarnú cibuľku.
ragu-postup1.jpg
Premiešame. Vložíme pokrájané hríby, podlejeme koňakom a vínom.
ragu-postup2.jpg
Necháme zavariť, pridáme smotanu, soľ a muškátový kvet.
ragu-postup3.jpg
Priklopíme a zapneme na tlakové varenie na 10 minút. Potom prípadne dosolíme. Môžeme opäť zapnúť na program opekanie a nechať zredukovať na hustejšiu konzistenciu.
ragu-postup4.jpg



Odporučené produkty


Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina:
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Pokračovaním v prehliadaní tejto stránky súhlasím s použitím súborov cookies (viz Podmienky používanie).

Súhlasím