• Obed
  • 10.5.2022

Hovädzí steak v curry paste so zapečenými zemiakmi v smotane a rozmaríne

5 (1x)
Hovězí steak v curry pastě se zapečenými bramborami ve smetaně a rozmarýnu.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
20 min
Výživové hodnoty celého receptu
Výživové hodnoty celého receptu
2266 kcal

Suroviny

  • 300 g hovädzí steak
  • 4 lyžice oleja
  • 4 lyžice vody
  • 300g mrkvy
  • 400g zemiakov
  • Vňať z jarnej cibuľky
  • 6ks strúčikov cesnaku
  • Rozmarín vetvička
  • 250 ml smotany
  • Muškátový kvet
  • Soľ
  • 100 g Maslo

Zmiešame vodu s olejom, soľou a lyžicou curry pasty a rozmiešame metlou. Pripravíme marinádu, do ktorej vložíme hovädzí steak a necháme marinovať.

Medzitým nakrájame mrkvu na kolieska, zemiaky na plátky, vložíme do Cook4me Connect.

Pridáme nakrájanú vňať zelenej cibuľky a nakrájaný cesnak.

Pridáme rozmarín, štipku muškátového kvetu a osolíme.

Zalejeme smotanou, zamiešame a pridáme maslo, zatvoríme a zapneme varenie pod tlakom na 5 minút.

Po skončení nasadíme na hrniec Extra Crisp Lid a zemiaky zapečieme horúcim vzduchom na 15 minút.

Steak vkladáme do grilu až keď zemiaky dáme zapekať s Extra Crisp Lid.

Hovädzí steak vložíme do Optigrillu na program Steak stredne prepečený crisp.

Steak nakrájame na plátky a servírujeme so zapečenými zemiakmi, odzobíme petržlenovou vňaťou.

Podrobnejšie informácie o výživových hodnotách tohto receptu nájdete v aplikácii Kalorické Tabuľky.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko