• Obed
  • 4.3.2022

Gaštanové rizoto - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

8-31.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
16 min
Varenie
Varenie
31 min

Suroviny

  • 300 g ryža arborio
  • 1 rozpolená šalotka
  • 1 strúčik cesnaku, rozpolený
  • 100 ml olivový olej
  • 80 ml biele víno
  • 900 ml zeleninový vývar
  • 50 g máslo
  • 70 g strúhaný parmezán
  • 100 g olúpané a varené gaštany
  • 10 listy petržlenu
  • 6 polievkových lyžíc jadierka granátového jablka
  • soľ
  • čierne korenie

Do nádoby robota dajte šalotku a strúčik cesnaku.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Vložte nástavec na miešanie a pridajte olivový olej a ryžu.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Pridajte zeleninový vývar.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Do uvareného rizota pomaly vmiešajte 2/3 nastrúhaného parmezánu a kocky masla.

Opatrne vmiešajte ¾ na hrubo drvených gaštanov.

Osoľte a pridajte čierne korenie.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Pridajte zvyšok gaštanov, listy petržlenu, jadierka granátového jablka, trochu čerstvého čierneho korenia, parmezán a podávajte.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko