• Obed
  • 29.5.2024

Fish and chips recept Martina Kolníka #TefalLetneRecepty

5 (2x)
Fish and chips recept Martina Kolníka - TefalLetneRecepty.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • Treska tmavá 100 g
  • Múka 100 g
  • Vajcia 2 ks
  • Mlieko 2 cl (podľa hustoty)
  • Zemiaky uvarené 3 ks
  • Slanina 100 g
  • Majonéza 100 g
  • Medvedí cesnak 50 g
  • Biele víno 0,1 dcl
  • Citrón 0,5 ks
  • Soľ
  • Korenie
  • Bylinky na dozdobenie

Tresku nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme.

Medzitým si pripravíme cestíčko spojením múky, vajec, mlieka a vína, premiešame, dochutíme soľou a korením.

Rybu obalíme v múke a cestíčku a vložíme do košíka (dual Easy) a nastavíme program ryba.

Uvarené zemiaky rozpučíme, posypeme nakrájanou slaninou, pridáme soľ, korenie, maslo a čerstvé bylinky.

Dáme do druhého košíka (dual Easy), zvolíme program hranolky a upravíme čas približne na 10 minút.

Kým sa jedlo dokončí, pripravíme majonézu, ktorú si zmiešame s nasekaným medvedím cesnakom a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko