• Večera
  • 2.11.2021

Fínska lososová polievka - recept od @simona_malkova pre inteligentný multifunkčný hrniec Tefal Cook4me+ CY8511

Lososova polevka.jpeg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 400 g lososa
  • 400 g zemiakov
  • 100 g póru (len biela a bledozelená časť)
  • 200 g mrkvy
  • 1 PL olivového oleja (12 g)
  • 180 ml 10% smotany na varenie
  • 1,5 litra rybacieho vývaru*
  • šťava z 1/2 citróna
  • 4 bobkové listy
  • 6 guličiek nového korenia
  • 1-2 hrste čerstvého kôpru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Fínska lososová polievka - recept od @simona_malkova pre inteligentný multifunkčný hrniec Tefal Cook4me+ CY8511

obrazek.png
Rybací vývar postup:

Rybací vývar si pripravíme jednoducho aj sami. 
Lososa nožom stiahneme z kože a kožu dáme variť do osolenej vody. 
Vývar varíme na slabom plameni aspoň polhodinu. 
Lososa nakrájame na kocky a na 3-4 minúty ho dáme uvariť do vývaru. 
Následne kože vyberieme a vyhodíme. 
Lososa scedíme od vývaru (ten necháme v hrnci) a odložíme do misky na neskôr. 


Podávame ju s čerstvým kôprom a ražným/celozrnným chlebom.

Dobrú chuť!
obrazek.png

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko