Pre rýchlejšiu prípravu použite cícer v konzerve (500 g).
24 hodín pred prípravou tohto receptu namočte 500 g sušeného cíceru do veľkého objemu studenej vody. V deň varenia ho zlejte a osušte.
Ošúpte cibuľu a 3 strúčiky cesnaku, potom ich nakrájajte na štvrtiny.
Pol zväzku koriandru umyte a otrhajte lístky.
Do kuchynského robota dajte cícer, cibuľu, cesnak, lyžicu sezamových semienok, koriander, lyžicu mletej rasce, lyžicu jedlej sódy a lyžicu múky.
Osoľte.
Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.
Stierkou zotrite zmes zo stien misy.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Zmes by nemala byť úplne jednotná a mala by obsahovať malé kúsky.
Navlhčite si ruky a tvorte guličky.
Silno ich stlačte, aby si počas varenia zachovali svoj tvar.
Vyprážajte na panvici 2 min. z každej strany.
Podávajte teplé.
Odporučené produkty