• Obed
  • 9.3.2023

Dusené jahňacie na perzský spôsob - recept pre Cook4Me

Dušené jehněčí na perský způsob - recept pro Cook4me.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
35 min

Suroviny

  • 600 g jahňacej plece, vykostené a nakrájané na kúsky
  • 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané
  • 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na okrúhle plátky
  • 1 nakrájaná zelerová tyčinka
  • 1 lyžička sušeného kôpru
  • 150 ml bieleho vína
  • 80 ml pomarančovej šťavy, vylisované
  • 1 štipka šafranu
  • 1 zväzok zelených jarných byliniek
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie

Pripravte si ingrediencie.

Cesnak nasekajte.

Nalejte olivový olej do hrnca.

Mäso opečte zo všetkých strán. Pridajte cibuľu s cesnakom, mrkvou, zelerom a kôprom. Restujte 10 minút.

Zalejte vínom a pomarančovou šťavou a pridajte šafran. Osoľte, okoreňte.

Tlakové varenie: 25 minút

Pridajte šafran. Podľa potreby pridajte soľ a korenie. Podávajte.

Podrobnejšie informácie o výživových hodnotách tohto receptu nájdete v aplikácii Kalorické Tabuľky.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko