Dusená zelenina s bylinkovým maslom - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
15 min
Varenie
5 min
Suroviny
2 porcie
50 g mrkvy
50 g zeleru
50 g cukety
50 g baklažánu
50 g karfiolu
50 g červenej cibule
½ jarnej cibuľky
-2 strúčiky cesnaku
100 g paradajok
50 g masla / oleja
½ vetvičky tymianu
½ vetvičky rozmarínu
½ štipky oregana
1 lyžica hnedého cukru
soľ
½ dcl bieleho vína
4 porcie
100 g mrkvy
100 g zeleru
100 g cukety
100 g baklažánu
100 g karfiolu
100 g červenej cibule
1 ks jarnej cibuľky
4 strúčikov cesnaku
200 g roztlačených paradajok
100 g masla / oleja
vetvička tymiánu
vetvička rozmarínu
vetvička oregana
2 lyžice hnedého cukru
soľ
1 dcl bieleho vína
6 porcií
150 g mrkvy
150 g zeleru
150 g cukety
150 g baklažánu
150 g karfiolu
100 g červenej cibule
2 ks jarnej cibuľky
6 strúčikov cesnaku
300 g drvených paradajok
150 g masla / oleja
väčšia vetvička tymiánu
väčšia vetvička rozmarínu
väčšia vetvička oregana
3 lyžice hnedého cukru
soľ
1 dcl bieleho vína
Zeleninu, okrem karfiolu, nakrájame na kocky cca 1 cm, jarnú cibuľku na kolieska, cesnak na plátky. Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a nakrájame na plátky. Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie a po rozohriatí rozpustíme maslo. Pridáme najprv cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Osmažíme, pridáme na malé kúsky natrhané bylinky, cukor a osmažíme. Pridáme ostatnú zeleninu, zamiešame, pridáme roztlačené paradajky a zalejeme vínom. Osolíme a zaklopíme. Priklopíme a zapneme tlakové varenie na 5 minút.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.