Veľkosť tortilly je možné upraviť, keď zmeníme veľkosť a počet bochníkov.
Do misy kuchynského robota dajte 390 g múky, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku prášku do pečiva, 40 ml extra panenského olivového oleja a 240 ml vlažnej vody.
Zatvorte poklop a stlačte 'Štart'.
Cesto preložte na plech vysypaný múkou.
Cesto rozdeľte na 8 bochníkov a rozvaľkajte ich v múke, aby sa dobre obalili.
Nechajte odstáť 15 minút.
Zakryte ich čistou suchou utierkou.
Mierne pomúčeným valčekom rozvaľkajte bochníky na veľmi tenké kolieska a následne ich naskladajte na tanier s pečiacim papierom medzi každou plackou.
Zahrejte veľkú panvicu na strednom ohni.
Akonáhle bude dostatočne teplá, položte do stredy panvice placku z cesta pomocou obracačky.
Opekajte aspoň 1 minútu, dokým sa na povrchu tortilly nevytvoria bubliny.
Otočte tortillu a opekajte ešte 1 minútu.
Upečené tortilly položte na tanier a prikryte ďalším tanierom, aby nevyschly.
Podávajte teplé a použite ich na wraps, tacos alebo ako prílohu ku stew.
Odporučené produkty