• Večera
  • 7.2.2022

Crème brulée s pórom a orechami - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

3-5.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
50 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 400 g pór
  • 3 polievkové lyžice olivový olej
  • 5 žĺtko
  • 150 ml smotana na šľahanie
  • 60 ml mlieko
  • 5 polievkové lyžice hnedý cukor
  • 1 hrsť orechy
  • soľ
  • čierne korenie

400 g póru dobre umyte a nakrájajte na tenké koliečka.

Koliečka vložte do robota a pridajte 3 polievkové lyžice olivového oleja.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Po uplynutí doby varenia preložte pór do 4 zapekacích misiek.

Misu robota opláchnite.

Na robota nasaďte mixovací nástavec.

Do misy robota dajte 150 ml smotany na šľahanie, 60 ml mlieka, 5 žĺtkov a lyžicu hnedého cukru.

Osoľte a okoreňte čiernym korením.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Hrsť vlašských orechov rozdrťte a rozložte ich na pór.

Pór aj orechy zalejte smotanou.

Pečte 40 minut na 150 °C.

Nechajte úplne vychladnúť.

Obsah každej zapekacej misky poprašte 1 polievkovou lyžicou hnedého cukru a zkaramelizujte buď použitím flambovacej pištole alebo v rúre.

Ihneď podávajte.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko