• Večera
  • 7.3.2022

Čínske rezance - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

10-9.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
31 min
Varenie
Varenie
29 min

Suroviny

  • 10 g huby shiitake
  • 75 g cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 70 g jarné cibuľky
  • 60 g cukety
  • 75 g zelené papriky
  • 100 g mrkva
  • 20 ml arašídový olej
  • 2 polievkovej lyžice sójová omáčka
  • 1 polievková lyžica ustricová omáčka
  • 1 čajová lyžička cukor
  • 1 polievková lyžica mletý zázvor
  • 1.05 l voda
  • 1 kocka zeleninový vývar
  • 200 g čínske rezance

Zeleninu môžete prispôsobiť podľa toho, čo máte v chladničke.

Namočte 10 g húb shiitake v miske horúcej vody po dobu 20 minút.

Cibuľu a cesnak ošúpte.

Zeleninu umyte a nakrájajte nahrubo.

Do misy kuchynského robota dajte 75 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 70 g jarnej cibuľky, 60 g cukety, 75 g zelenej papriky a 100 g mrkvy.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.

Otvorom na poklope pridajte 20 ml arašídového oleja a scedených húb shiitake a stlačte tlačidlo „Štart“.

Otvorom na poklope pridajte 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžicu ústricovej omáčky, 1 lyžičku cukru, 1 lyžicu mletého zázvoru a 50 ml vody a stlačte tlačidlo „Štart“.

Zeleninu s omáčkou preložte do misy a dajte nabok.

Do misky kuchynského robota dajte 1 l vody a 1 kocku zeleninového vývaru.

Misku nemusíte čistiť. Stlačte 'Štart'.

Pridajte 200 g čínskych rezancov a stlačte tlačidlo „Štart“.

Rezance sceďte cez cedník a preložte na veľký tanier.

Pridajte zeleninu s omáčkou a všetko premiešajte.

Podávajte ako vegetariánske hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo rybím pokrmom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko