Nalejte 150ml vody a pridajte 8g droždia.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Pridajte 200g múky, lyžičku soli a 2 lyžice olivového oleja.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Cesto pomocou špachtle vyberte, utvorte z neho bochník a dajte ho na 2 hodiny odpočívať do vedľajšej misy vytrenej trochou oleja a prikryté suchou utierkou.
Umyte misu.
Predhrejte rúru na 180°C.
Olúpte 4 cibule a rozkrojte ich napol.
Vložte ich do misy robota.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Misu vytrite špachtľou.
Pridajte lyžicu olivového oleja, priklopte a utesnite veko a stlačte "Štart".
Pridajte 150g mozarely nakrájenej na kúsky, 50g olív bez kôstok, 4 filety ančovičiek a lyžičku oregána. Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Náplň pomocou špachtle presuňte do misy.
Cesto si rozprestrite na pomúčenej ploche.
Rozprestrite pripravenú náplň na jednej polovici cesta.
Preložte na polovicu a konce pevne prstami spojte.
Potrite calzone našľahaným žĺtkom.
Calzone dajte na plech pokrytý papierom na pečenie a nechajte piecť v rúre 20 minút na 180°C .
Servírujte ihneď.
Odporučené produkty