• Recepty
  • 23.4.2024

Brazílske Empadinhas - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

brauilské empadinhas.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
50 min

Suroviny

  • 2 krehké cestá
  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 l vody
  • 1 kocka kuracieho bujónu
  • 2 cl rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 3 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 polievková lyžica múky
  • 50 g nátierkového syra
  • 1 malá konzerva zelených alebo čiernych olív
  • 1 vaječný žĺtok
  • 1 polievková lyžica mlieka

KROK 1Do hrnca dajte kuracie mäso, vodu a kocku bujónu. Priveďte do varu a varte na miernom ohni 15 minút. Kuracie mäso sceďte a nechajte vychladnúť. 12 cl vývaru si nechajte na zvyšok receptu.

KROK 2Kuracie mäso roztlačte vidličkou. V hrnci na miernom ohni 2 minúty opekajte olej, cesnak a cibuľu, miešajte stierkou. Pridajte kuracie mäso, petržlenovú vňať, paradajky a múku. Za stáleho miešania varte 2 minúty. Pridajte vývar a varte ešte 1 min. Odložte na plech a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

KROK 3Kuracie mäso a syr zmiešajte v miske. Kváskové cesto vyvaľkajte s trochou múky a vykrajujte dostatočne veľké pláty na pokrytie jednotlivých foriem podľa vlastného výberu. Nechajte cesto presahovať cez okraje. Formy naplňte do troch štvrtín zmesou, potom vykrojte ďalší menší kotúč, prikryte a uzavrite zovretím okrajov.

KROK 4V malej miske zmiešajte žĺtok s mliekom a potrite ním vrch mini koláčikov.

KROK 5Formy vložte do rúry s plechom. Začnite piecť.

KROK 6Koláče vyklopte na mriežku a pred podávaním nechajte vychladnúť.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko