KROK 1: Do hrnca dajte kuracie mäso, vodu a kocku bujónu. Priveďte do varu a varte na miernom ohni 15 minút. Kuracie mäso sceďte a nechajte vychladnúť. 12 cl vývaru si nechajte na zvyšok receptu.
KROK 2: Kuracie mäso roztlačte vidličkou. V hrnci na miernom ohni 2 minúty opekajte olej, cesnak a cibuľu, miešajte stierkou. Pridajte kuracie mäso, petržlenovú vňať, paradajky a múku. Za stáleho miešania varte 2 minúty. Pridajte vývar a varte ešte 1 min. Odložte na plech a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
KROK 3: Kuracie mäso a syr zmiešajte v miske. Kváskové cesto vyvaľkajte s trochou múky a vykrajujte dostatočne veľké pláty na pokrytie jednotlivých foriem podľa vlastného výberu. Nechajte cesto presahovať cez okraje. Formy naplňte do troch štvrtín zmesou, potom vykrojte ďalší menší kotúč, prikryte a uzavrite zovretím okrajov.
KROK 4: V malej miske zmiešajte žĺtok s mliekom a potrite ním vrch mini koláčikov.
KROK 5: Formy vložte do rúry s plechom. Začnite piecť.
KROK 6: Koláče vyklopte na mriežku a pred podávaním nechajte vychladnúť.