Mäso
Bravčovú panenku očistíme a dáme opiecť na rozpálenú panvicu na cca 5 minút z každej strany.
K mäsu pridáme červenú cibuľu rozkrojenú na polovicu, cesnak a tymian.
Spolu všetko opečieme a dáme na cca 10 minút piecť do rúry na 180 stupňov.
Po upečení necháme chvíľku odstáť.
Pyré
Zeler očistíme, nakrájame a dáme variť do slanej vody.
Po uvarení zeler scedíme, dáme do mixéra a mixujeme.
Pridáme smotanu 33% a maslo. Po vymixovaní dochutíme soľou.
Omáčka
Kryštálový cukor dáme skaramelizovať, pridáme červené víno ktoré necháme zredukovať do jemného zhustnutia.
Nakoniec pridáme šípkový džem, soľ, korenie a maslo.
Odporučené produkty