• Obed
  • 7.3.2024

Bravčová panenka so zelerovým pyré, pečenou cibuľou a šípkovou omáčkou – Veľkočný recept Martina Kolníka #TefalJarneRecepty

5 (1x)
Bravčová panenka so zelerovým pyré.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 500 g bravčová panenka (v celku)
  • 2 ks zeler
  • 1x smotana 33 %
  • 250 g maslo
  • 1x šípkový džem
  • 200 g cukor kryštál
  • 2 dcl červené víno
  • Soľ
  • Korenie
  • Rozmarín
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 dcl olej
  • 3 ks červená cibuľa (malá)

Mäso

Bravčovú panenku očistíme a dáme opiecť na rozpálenú panvicu na cca 5 minút z každej strany.

K mäsu pridáme červenú cibuľu rozkrojenú na polovicu, cesnak a tymian.

Spolu všetko opečieme a dáme na cca 10 minút piecť do rúry na 180 stupňov.

Po upečení necháme chvíľku odstáť.

Pyré

Zeler očistíme, nakrájame a dáme variť do slanej vody.

Po uvarení zeler scedíme, dáme do mixéra a mixujeme.

Pridáme smotanu 33% a maslo. Po vymixovaní dochutíme soľou.

Omáčka

Kryštálový cukor dáme skaramelizovať, pridáme červené víno ktoré necháme zredukovať do jemného zhustnutia.

Nakoniec pridáme šípkový džem, soľ, korenie a maslo.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko