Polovicu pšeničnej múky môžete nahradiť múkou pohánkovou.
Oddeľte žĺtky od bielkov.
Do misy dajte 300 ml mlieka, 5 g cukru, 175 g múky, 5 g kypriaceho prášku, soľ a olej.
Pridajte 3 žĺtky. Uzavrite veko bez utesnenia a stlačte tlačidlo "Štart".
Zmes preložte do misy a robota umyte.
Do robota so šľahacím nástavcom vložte 3 bielky a štipku soli.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Znovu stlačte tlačidlo "Štart".
Bielky opatrne zamiešajte do cesta.
Rozohrejte panvicu jemne potrenú olejom a dávajte na ňu malé hromady cesta dostatočne ďaleko od seba.
Po niekoľkých minútách skontrolujte, či sú bliny správne prepečené, a otočte ich.
Hotové bliny kláďte na tanier a postup opakujte, kým nespotrebujete všetko cesto.
Odporučené produkty