• Obed
  • 6.3.2022

Bissara - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

10-3.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
5 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

  • 4 strúčiky cesnak
  • 300 g hrach
  • 50 ml olivový olej
  • 1 l voda
  • 1 čajová lyžička mletá paprika
  • 1 čajová lyžička rasca
  • soľ
  • čierne korenie

Bissara je hrachová kaša, veľmi obľúbená v Maghrebu.

Je možné ju podávať tekutejšiu ako polievku alebo menej tekutú ako kašu.

Ošúpte 4 strúčiky cesnaku a vložte ich do misy kuchynského robota.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'

Stierkou zotrite steny misy.

Pridajte 300 g umytého hrachu, 50 ml olivového oleja, 1 lyžičku mletej papriky a rascu a 1 l vody.

Osoľte a okoreňte čiernym korením.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.

Ihneď po príprave má Bissara tekutú konzistenciu, po vychladnutí však zhustne a vyzerá skôr ako pyré.

 Pokiaľ si prajete, pridajte vodu, aby sa Bissara stala opäť tekutejšou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko