• Obed
  • 6.3.2022

Bibimbap - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

Bibimbap - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
0 min
Vaření
Varenie
60 min

Suroviny

  • 150 g hovädzí steak
  • 1 strúčik cesnak
  • 2 polievkovej lyžice med
  • 1 polievková lyžica ryžový ocot
  • 3 polievkovej lyžice sezamový olej
  • 2 polievkovej lyžice sójová omáčka
  • 0.5 uhorka
  • 1 mrkva
  • 170 g čerstvý špenát
  • 3 štipky mletý cesnak
  • 2 polievkovej lyžice červená kari pasta
  • 1 polievková lyžica sezamové semienka
  • 4 polievkovej lyžice voda
  • 200 g ryža
  • 100 g sójové klíčky
  • 2 vajce
  • čierne korenie
  • čerstvý koriander

Pri vegetariánskej verzii nahraďte hovädzie mäso kockami tofu.

Do misky kuchynského robota dajte 150 g hovädzieho steaku.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.

Mäso odložte nabok.

Na marinádu vložte 1 strúčik ošúpaného cesnaku do misy kuchynského robota.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.

Stierkou zotrite steny misy.

Pridajte 1 lyžicu medu, 1 lyžicu ryžového octa a sezamového oleja a 2 lyžice sójovej omáčky.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.

Mleté mäso zalejte marinádou, dobre premiešajte a potom dajte do chladničky.

Vyčistite misu.

Polovicu uhorky a mrkvy nakrájajte na tenké tyčinky.

Umyte listy špenátu.

Uhorkové a mrkvové tyčinky a 170 g špenátových listov opražte zvlášť na panvici s trochou sezamového oleja.

Dochuťte štipkou cesnaku a čierneho korenia.

Odložte nabok.

Na prípravu omáčky dajte do misy kuchynského robota 2 lyžice červenej kari pasty.

Pridajte 1 lyžicu medu, 1 lyžicu sezamového oleja a 1 lyžicu sezamových semienok.

Pridajte 4 lyžice vody.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.

200 g ryže uvarte vo vriacej osolenej vode.

Mleté mäso opražte na panvici s trochou sezamového oleja.

Usmažte volské oká.

Uvarenú ryžu dajte do stredu misy.

Okolo položte tyčinky mrkvi a uhorky, špenát, 100 g sójových klíčkov a uvarené mleté mäso, bez toho, aby ste prísady premiešali.

Volské oko umiestnite do stredu.

Ozdobte sezamovými semienkami a čerstvým koriandrom.

Podávajte s omáčkou.

Odporučené produkty

Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.