• Obed
  • 4.3.2022

Batátové noky s gaštanovou omáčkou - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

8-3.jpg
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 300 g batáty
  • 50 g kukuřičný škrob
  • 80 g múka
  • 1 štipka muškátový oriešok
  • 100 g varené gaštany
  • 1 čajová lyžička sójová omáčka
  • 150 ml zeleninový vývar
  • 1 čajová lyžička pyré z lieskových orechov
  • 0.7 L voda
  • soľ
  • čierne korenie

Noky podávajte s omáčkou.

Ošúpte 300 g batátov a nakrájajte ich na 2 cm kocky.

Do varnej nádoby varného robota nalejte 0,7 l vody, batáty dajte do vnútorného parného koša.

 Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Po uvarení batátov vylejte vodu z nádoby, batáty nechajte 15 minut chladnúť, potom ich vráťte do nádoby.

Pridajte 50 g kukuričného škrobu, 80 g múky a štipku muškátového orieška.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Ušúľajte valčeky a nakrájajte ich na noky.

Na vytvorenie typických rýh, noky vaľkajte pomocou vidličky.

Noky vhadzujte do hrnca s vriacou vodou, uvarené noky vyplávajú na povrch.

Noky môžete ešte dodatočne opražiť na panvici.

Na prípravu gaštanovej omáčky dajte 150 ml zeleninového vývaru do nádoby robota.

Uzavrite veko i s uzáverom.

Robot nastavte na 100 °C bez rýchlosti po dobu 5 minút a stlačte „Start“.

Cez otvor veka pridajte 100 g uvarených gaštanov, čajovú lyžičku pyré z lieskových orechov, sójovú omáčku.

 Osoľte, pridajte čierne korenie a stlačte „Start“.

Pomocou špachtle oddeľte zmes od okrajov nádoby.

Pre riedšiu konzistenciu pridajte vodu.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko