Noky podávajte s omáčkou.
Ošúpte 300 g batátov a nakrájajte ich na 2 cm kocky.
Do varnej nádoby varného robota nalejte 0,7 l vody, batáty dajte do vnútorného parného koša.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Po uvarení batátov vylejte vodu z nádoby, batáty nechajte 15 minut chladnúť, potom ich vráťte do nádoby.
Pridajte 50 g kukuričného škrobu, 80 g múky a štipku muškátového orieška.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Ušúľajte valčeky a nakrájajte ich na noky.
Na vytvorenie typických rýh, noky vaľkajte pomocou vidličky.
Noky vhadzujte do hrnca s vriacou vodou, uvarené noky vyplávajú na povrch.
Noky môžete ešte dodatočne opražiť na panvici.
Na prípravu gaštanovej omáčky dajte 150 ml zeleninového vývaru do nádoby robota.
Uzavrite veko i s uzáverom.
Robot nastavte na 100 °C bez rýchlosti po dobu 5 minút a stlačte „Start“.
Cez otvor veka pridajte 100 g uvarených gaštanov, čajovú lyžičku pyré z lieskových orechov, sójovú omáčku.
Osoľte, pridajte čierne korenie a stlačte „Start“.
Pomocou špachtle oddeľte zmes od okrajov nádoby.
Pre riedšiu konzistenciu pridajte vodu.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Odporučené produkty