• Večera
  • 8.2.2023

Bao burger - valentínsky recept pre teplovzdušnú fritézu Tefal Easy Fry&Grill 2in1 Precision

Bao burger - valentýnský recept na Tefal pánev.jpg
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
Príprava
40 min
Varenie
Varenie
18 min

Suroviny

  • 1 kg múky
  • 500 ml teplej vody
  • 60 g cukru
  • 12 g čerstvého droždia
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2 lyžice neutrálneho oleja
  • 1,5 lyžičky soli
  • 8 burgerov
  • 1 stonka citrónovej trávy
  • 1 fľaša ustrícovej omáčky
  • 2 lyžice neutrálneho oleja
  • 2 lyžičky zmesi korenia satay
  • 500 ml kyslej smotany
  • 300 g čedaru
  • 50 g nepražených arašidov
  • Trochu vyprážané cibule
  • 250 g surovej červenej kapusty, jemne -nakrájanej
  • 1 ľadový alebo hlávkový šalát
  • Japonská jarná cibuľka
  • Majonéza

Nalejte teplú vodu a droždie do malej misky. Necte rozpustiť a premiešajte.

Do misy vsypte múku, cukor, prášok do pečiva a olej. Premiešajte a potom pridajte rozpustené droždie. Premiešajte a pridajte soľ.

Cesto hneťte na pomúčenej ploche 10 minút, kým nezmäkne. Prípadne môžete na miesenie cesta použiť robot.

Cesto vložte späť do misy, prikryte utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste. Misu môžete tiež vložiť do rúry na 40°C.

Vo veľkom pekáčiku zmiešajte ustricovú omáčku, citrónovú trávu nakrájanú na malé kúsky, zmes korenia satay a olej. Premiešajte.

Vložte burgerové placky do marinády a otočte, aby sa obalili.

Nechajte oddýchnuť v chladničke.

Medzitým si nakrájajte nadrobno jarnú cibuľku, arašidy a červenú kapustu a natrhajte veľké listy šalátu.

Nalejte smotanu do malého kastrólika a pridajte čedar. Dajte bokom.

Akonáhle cesto úplne vykysne, položte ho späť na ľahko pomúčenú plochu. Cesto pevne vyrovnajte tak, že ho niekoľkokrát pretiahnete a preložíte, aby sa vzduch dostal von. Vytvarujte guľu a rozdeľte ju na 8 guličiek. Vystrihnite 10 cm štvorca z papiera na pečenie.

Guľôčky cesta položte na štvorčeky, prikryte utierkou a nechajte kysnúť pri izbovej teplote alebo v rúre pri 40 °C 30 minút.

Guľôčky cesta so štvorčekmi z papiera na pečenie vložte do Easy Fry na štandardnom plechu a spustite program PARA na 15 minút.

Dajte bokom.

Umiestnite grilovaciu dosku do Easy Fry. Vložte placky na gril a spustite program GRIL na 3 minúty alebo dlhšie, podľa toho, ako ich máte radi.

Medzitým zahrejte smotanu a syr čedar a vyšľahajte do hladka.

Bao žemle rozrežte na polovicu šírky.

Z každej strany potrite majonézou.

Na každú žemľu položte veľký list šalátu.

Navrch položte grilované hamburgery.

Na hamburgery rozotrite veľkú lyžicu rozpusteného syra čedar.

Prisypte nasekané arašidy, nakrájanú červenú kapustu a osmaženú cibuľku.

Pridajte lyžicu majonézy a posypte jarnou cibuľkou.

Navrch položte druhý kúsok bao žemle.

Okamžite podávajte.

Poznámka: 

Žemle bao si môžete pripraviť vopred a uchovať ich v chladničke 2 až 3 dni. Môžete ich ohriať buď na pár minút v pare, alebo minútu v mikrovlnnej rúre a vopred ich pokropiť pár kvapkami vody, aby nevyschli.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko