Nalejte teplú vodu a droždie do malej misky. Necte rozpustiť a premiešajte.
Do misy vsypte múku, cukor, prášok do pečiva a olej. Premiešajte a potom pridajte rozpustené droždie. Premiešajte a pridajte soľ.
Cesto hneťte na pomúčenej ploche 10 minút, kým nezmäkne. Prípadne môžete na miesenie cesta použiť robot.
Cesto vložte späť do misy, prikryte utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste. Misu môžete tiež vložiť do rúry na 40°C.
Vo veľkom pekáčiku zmiešajte ustricovú omáčku, citrónovú trávu nakrájanú na malé kúsky, zmes korenia satay a olej. Premiešajte.
Vložte burgerové placky do marinády a otočte, aby sa obalili.
Nechajte oddýchnuť v chladničke.
Medzitým si nakrájajte nadrobno jarnú cibuľku, arašidy a červenú kapustu a natrhajte veľké listy šalátu.
Nalejte smotanu do malého kastrólika a pridajte čedar. Dajte bokom.
Akonáhle cesto úplne vykysne, položte ho späť na ľahko pomúčenú plochu. Cesto pevne vyrovnajte tak, že ho niekoľkokrát pretiahnete a preložíte, aby sa vzduch dostal von. Vytvarujte guľu a rozdeľte ju na 8 guličiek. Vystrihnite 10 cm štvorca z papiera na pečenie.
Guľôčky cesta položte na štvorčeky, prikryte utierkou a nechajte kysnúť pri izbovej teplote alebo v rúre pri 40 °C 30 minút.
Guľôčky cesta so štvorčekmi z papiera na pečenie vložte do Easy Fry na štandardnom plechu a spustite program PARA na 15 minút.
Dajte bokom.
Umiestnite grilovaciu dosku do Easy Fry. Vložte placky na gril a spustite program GRIL na 3 minúty alebo dlhšie, podľa toho, ako ich máte radi.
Medzitým zahrejte smotanu a syr čedar a vyšľahajte do hladka.
Bao žemle rozrežte na polovicu šírky.
Z každej strany potrite majonézou.
Na každú žemľu položte veľký list šalátu.
Navrch položte grilované hamburgery.
Na hamburgery rozotrite veľkú lyžicu rozpusteného syra čedar.
Prisypte nasekané arašidy, nakrájanú červenú kapustu a osmaženú cibuľku.
Pridajte lyžicu majonézy a posypte jarnou cibuľkou.
Navrch položte druhý kúsok bao žemle.
Okamžite podávajte.
Poznámka:
Žemle bao si môžete pripraviť vopred a uchovať ich v chladničke 2 až 3 dni. Môžete ich ohriať buď na pár minút v pare, alebo minútu v mikrovlnnej rúre a vopred ich pokropiť pár kvapkami vody, aby nevyschli.