• Večera
  • 7.2.2022

Baklažán na parmský spôsob - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

3-31.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnak
  • 15 ml olivový olej
  • 500 g paradajkové pyré
  • 30 g paradajkový pretlak
  • 1 polievková lyžica oregano
  • 600 g baklažány
  • 50 g parmezán
  • 120 g mozzarella
  • 100 g strúhanka
  • soľ a korenie

Predhrejte rúru na 180° (stupeň 6).

Ošúpte cibuľu a cesnak, nakrájajte ich nahrubo a vložte do robota.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Otvorte misu a nasaďte na ňu mixovací nástavec. Pridajte 15 ml oleja.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Otvorte misu a pridajte 500 g paradajkového pyré, 30 g paradajkového pretlaku, polievkovú lyžicu oregana, soľ a korenie a premiešajte stierkou.

Baklažány nakrájajte pozdĺžne na tenké pásiky.

Niekoľko minút ich vyprážajte na panvici a potom ich položte na pečiaci papier.

Zapekaciu misku vymažte olejom, pridajte vrstvu baklažánov a zalejte rajčinovou omáčkou.

Postup opakujte, pokým nespotrebujete všetky ingredience.

Pridajte 50 g parmezánu a 120 g mozzarelly nakrájanej na plátky a nakoniec zasypte 100 g strúhanky.

Pečte 30 minút.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko