• Rady & Tipy
  • 7.3.2023

Ako sa naučiť rýchlo variť? Použite moderné technológie

Ako sa naučiť rýchlo variť Použite moderné technológie.png

Ako sa naučiť rýchlo variť? Ukážeme vám postupy a technológie, s ktorými to zvládnete nielen rýchlo, ale aj veľmi chutne. Varenie si jednoducho užijete. Prinášame jednoduché recepty pre začiatočníkov aj tipy na spotrebiče pre tých, čo nevedia variť, a chceli by sa to naučiť.

Prečo je užitočné naučiť sa variť? Z mnohých dôvodov

Či už ste úplný začiatočník, alebo mierne pokročilý, nie je od veci sa naučiť dobre variť. A to hneď z niekoľkých dôvodov. Aj prostredníctvom jednoduchých receptov pre začiatočníkov si pripravíte pokrmy, na ktoré máte práve chuť. Zároveň máte možnosť uvariť chutné pokrmy nielen pre seba, ale aj pre svoju rodinu. Pohostiť taktiež môžete svojich kamarátov či známych.

Vďaka domácemu vareniu navyše viete, čo jete, a máte kontrolu nad všetkými použitými ingredienciami. V neposlednom rade aj s varením pre úplných začiatočníkov výrazne ušetríte, a to zvlášť, pokiaľ budete variť pre celú svoju rodinu.

Špeciálny jedálniček - recepty varenia pre začiatočníkov

Dodržujete špeciálny jedálniček, pretože ste vegetariáni, vegáni alebo máte potravinové obmedzenie zo zdravotných dôvodov? V tom prípade by mala byť vaša motivácia, ako sa naučiť variť, ešte väčšia.

Keď sa naučíte variť sami, budete mať lepšiu kontrolu nad svojou výživou. Budete si tak variť z ingrediencií, ktoré ako vegetariáni alebo vegáni uprednostňujete. Ak zo zdravotných dôvodov držíte napríklad bezlepkovú diétu alebo nízkohistamínovú diétu, vďaka domácemu vareniu do svojho jedálnička budete môcť zakomponovať iba tie suroviny, ktoré sú pre vás vhodné.

Ako sa naučiť variť? Stavte na suroviny vhodné pre začiatočníkov

Pokiaľ sa chcete pustiť do varenia pre začiatočníkov, veľmi záleží na výbere správnych ingrediencií. Skvelou voľbou sú pre vás suroviny, ktoré sú bežne dostupné v obchodoch a z ktorých pripravíte jednoduché recepty pre začiatočníkov. O aké ingrediencie sa napríklad jedná?

Ak si hovoríte, čo variť, keď neviem variť, základnými surovinami vhodnými pre vás sú napríklad zemiaky, cestoviny, ryža, kuracie mäso, hovädzie mäso, sladká smotana na varenie, mlieko, syr, šunka, slanina, koreňová zelenina, špenát, brokolica, paradajka, cibuľa, cesnak, strukoviny alebo vajcia. Nezabudnite tiež na rastlinný olej, maslo, korenie, soľ, rascu a červenú papriku. Z týchto základných ingrediencií pripravíte jednoduché a chutné recepty nielen pre dospelých, ale aj pre deti.

S využitím základných surovín môžete naučiť variť aj svoje dieťa. Kedy vôbec začať učiť dieťa variť? Váš potomok vám môže pomáhať v kuchyni už od útleho veku. Už trojročnému dieťaťu môžete zveriť napríklad trhanie listov šalátu, krájanie zemiakov a zeleniny jedálenským nožom alebo osolenie pokrmu.

Začíname s varením pre začiatočníkov: Tip, čo je potrebné

Ako sa naučiť variť, keď to neviete alebo patríte k úplným začiatočníkom? Vyskúšajte múdre varenie, ktoré vsádza na spotrebiče nielen pre tých, čo nevedia variť. V tomto smere oceníte inteligentný hrniec Cook4me+ Connect od Tefalu, s ktorým pre vás bude varenie naozajstná hračka. Vďaka tomuto šikovnému multifunkčnému hrncu totiž získate v kuchyni svojho osobného asistenta, ktorý vám bude krok za krokom radiť, ako si uvariť jednoduchý a zdravý pokrm.

Inteligentný hrniec Cook4me+ Connect od Tefalu má jednoduché a praktické ovládanie, ktoré je zárukou jednoduchého varenia. Obsahuje celkom šesť režimov varenia - a to varenie v pare, tlakové varenie, pozvoľné pečenie, vyprážanie, opekanie a udržiavanie teploty. V tomto multifunkčnom hrnci pritom pripravíte pokrm až pre šesť ľudí.

Tefal Cook4me+ Connect nie je vhodný iba pre začiatočníkov alebo pre ženy či pre mužov, ktorí nevedia variť. Výhody tohto prístroja oceníte aj vtedy, ak ste pracovne vyťažení alebo ak máte malé deti, a pritom si potrebujete rýchlo pripraviť chutné jedlo.

Inteligentné varenie s Cook4me+ Connect: Ako funguje?

V multifunkčnom hrnci Cook4me+ Connect od Tefalu nájdete 150 predprogramovaných receptov, prostredníctvom ktorých obľúbené a šikovné pokrmy uvaríte rýchlo, ľahko a s minimom práce. Multifunkčný hrniec Cook4me+ môžete navyše spárovať cez Bluetooth so svojim smartfónom. Vďaka mobilným aplikáciám „My Cook4me“ alebo „Tefal“ budete mať následne prístup k ďalším stovkám receptov.

Prostredníctvom intuitívneho digitálneho rozhrania a mobilnej aplikácie tak v multifunkčnom hrnci Tefal Cook4me+ zvládnete uvariť skutočne jednoducho. Ako na to? Vyberte si v aplikácii konkrétny recept a držte sa krok za krokom zobrazenými inštrukciami, ktoré vám napríklad povedia, ktorý režim varenia na multifunkčnom hrnci zvoliť alebo ktoré ingrediencie do pokrmu dodať. Že postupujete skutočne správne, vám v mobilnej aplikácii ukážu aj názorné fotografie ilustrujúce prípravu daného pokrmu. Samotné varenie v hrnci pritom nemusíte kontrolovať, všetko prebieha automaticky.

Ako na jednoduché recepty pre začiatočníkov v multifunkčnom hrnci Cook4me+ Connect? Prinášame vám niekoľko nápadov na varenie pre začiatočníkov, ktoré stoja za vyskúšanie.

3 recepty pre inteligentný hrniec Tefal Cook4Me+ Connect

Zapekané zemiaky - recept pre inteligentný hrniec Tefal Cook4Me+ Connect

Pečené kura so zemiakmi - recept pre inteligentný hrniec Tefal Cook4Me+ Connect

Polievka z červenej šošovice - recept pre inteligentný hrniec Tefal Cook4Me+ Connect

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko