• Obed
  • 2.6.2021

Zubáč na bylinkách s mrkvovým pyré, mladý hrášok, vaječná espuma a pečený citrón

Zubac na bylinkach s mrkvovym pyre, mlady hrasok, vajecna espuma a peceny citron.jpeg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • Zubáč 200 g
  • Mrkva 150 g
  • Smotana 26% 0,2 dcl
  • Maslo 110 g
  • Citrón 1ks
  • Hrášok lusk 0,40 g
  • Vaječné žĺtko 2 ks
  • Soľ
  • Korenie čierne
  • Kôpor 0,05g
  • Petržlenová vňat 0,05 g
  • Bylinky na dozdobenie
  • Olej

Zubáč
Zubáča narežieme pozdĺž cez kožu. Osolíme a okoreníme. 
Dáme opekať na rozohriatu panvicu s olejom, kožou nadol. 
Pridáme bylinky, citrón a opekáme z každej strany cca 4 minúty na miernom ohni. 
Upečený citrón použijeme na dozdobenie jedla.

Mladý hrášok
Na rozpálenú panvicu pridáme kocku masla, ktorú necháme rozpustiť.
Následne pridáme hrášok a opekáme cca 3 minúty. 
Dochutíme soľou a korením.

Pyré z pečenej mrkvy
Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska. 
Dáme na plech, pridáme soľ, korenie a dáme piecť na 180 stupňov po dobu 35 minút. 
Upečenú mrkvu dáme do mixéra, pridáme maslo, smotanu 26% a rozmixujeme do hladka.

Vajíčková espuma
Do nádoby nad vodný kúpeľ dáme maslo, ktoré necháme rozpustiť, pridáme vaječné žĺtka a spolu šľaháme nad parou až do zhustnutia. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. 
Prelejeme do šľahačkovej flaše, na prípravu použijeme 2ks bombičiek, premiešame,dáme stuhnúť do chladničky. 
Po uplynutí 20 minút je vhodná na použitie.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko