Zubáč na bylinkách s mrkvovým pyré, mladý hrášok, vaječná espuma a pečený citrón
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
30 min
Varenie
30 min
Suroviny
Zubáč 200 g
Mrkva 150 g
Smotana 26% 0,2 dcl
Maslo 110 g
Citrón 1ks
Hrášok lusk 0,40 g
Vaječné žĺtko 2 ks
Soľ
Korenie čierne
Kôpor 0,05g
Petržlenová vňat 0,05 g
Bylinky na dozdobenie
Olej
Zubáč Zubáča narežieme pozdĺž cez kožu. Osolíme a okoreníme. Dáme opekať na rozohriatu panvicu s olejom, kožou nadol. Pridáme bylinky, citrón a opekáme z každej strany cca 4 minúty na miernom ohni. Upečený citrón použijeme na dozdobenie jedla.
Mladý hrášok Na rozpálenú panvicu pridáme kocku masla, ktorú necháme rozpustiť. Následne pridáme hrášok a opekáme cca 3 minúty. Dochutíme soľou a korením.
Pyré z pečenej mrkvy Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska. Dáme na plech, pridáme soľ, korenie a dáme piecť na 180 stupňov po dobu 35 minút. Upečenú mrkvu dáme do mixéra, pridáme maslo, smotanu 26% a rozmixujeme do hladka.
Vajíčková espuma Do nádoby nad vodný kúpeľ dáme maslo, ktoré necháme rozpustiť, pridáme vaječné žĺtka a spolu šľaháme nad parou až do zhustnutia. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Prelejeme do šľahačkovej flaše, na prípravu použijeme 2ks bombičiek, premiešame,dáme stuhnúť do chladničky. Po uplynutí 20 minút je vhodná na použitie.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.
Cookie je textový súbor, ktorý sa ukladá a/alebo ktorý načítava prehliadač používaný používateľom na pevný disk jeho zariadenia (napr. počítač, smartfón) a ku ktorému sa priraďuje názov domény. Cookies slúžia na ukladanie informácií a niektoré z nich sú nevyhnutné na správne fungovanie webovej stránky a pre softvérové riešenia na stránkach, ktoré ich vytvárajú. Prispôsobte si výber pre každú jednu kategóriu cookies. Kliknite na tlačidlo Potvrdiť a pokračovať a potvrďte váš výber, ktorý môžete kedykoľvek zmeniť na stránke Cookies