Zubáč na bylinkách s mrkvovým pyré, mladý hrášok, vaječná espuma a pečený citrón
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
30 min
Varenie
30 min
Suroviny
Zubáč 200 g
Mrkva 150 g
Smotana 26% 0,2 dcl
Maslo 110 g
Citrón 1ks
Hrášok lusk 0,40 g
Vaječné žĺtko 2 ks
Soľ
Korenie čierne
Kôpor 0,05g
Petržlenová vňat 0,05 g
Bylinky na dozdobenie
Olej
Zubáč Zubáča narežieme pozdĺž cez kožu. Osolíme a okoreníme. Dáme opekať na rozohriatu panvicu s olejom, kožou nadol. Pridáme bylinky, citrón a opekáme z každej strany cca 4 minúty na miernom ohni. Upečený citrón použijeme na dozdobenie jedla.
Mladý hrášok Na rozpálenú panvicu pridáme kocku masla, ktorú necháme rozpustiť. Následne pridáme hrášok a opekáme cca 3 minúty. Dochutíme soľou a korením.
Pyré z pečenej mrkvy Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska. Dáme na plech, pridáme soľ, korenie a dáme piecť na 180 stupňov po dobu 35 minút. Upečenú mrkvu dáme do mixéra, pridáme maslo, smotanu 26% a rozmixujeme do hladka.
Vajíčková espuma Do nádoby nad vodný kúpeľ dáme maslo, ktoré necháme rozpustiť, pridáme vaječné žĺtka a spolu šľaháme nad parou až do zhustnutia. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Prelejeme do šľahačkovej flaše, na prípravu použijeme 2ks bombičiek, premiešame,dáme stuhnúť do chladničky. Po uplynutí 20 minút je vhodná na použitie.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.