Zemiaky umyte. Naplňte nádobu na vodu. Vložte zemiaky s celým vajcom v škrupine (v prípade potreby ich opláchnite) do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program PARA na 20 minút.
Naplňte malú misku studenou vodou, aby sa vajce ochladilo. Po skončení programu nechajte zemiaky na štandardnom plechu na pečenie, ale odstráňte vajce a ponorte ich do studenej vody.
Znova spustite program PARA so zemiakmi na 25 min. Po uvarení skontrolujte špičkou noža, či sú uvarené, a v prípade potreby upravte čas. Zemiaky vyberte a nechajte vychladnúť. Pripravte si majonézu. V malej miske rozšľahajte žĺtok a horčicu, potom ich pokvapkajte slnečnicovým olejom a pripravte majonézu. Keď je všetok olej zapracovaný, odstavte ho a nechajte vychladnúť.
Teplé zemiaky prekrojte pozdĺžne na polovicu. Pomocou malej lyžičky alebo vykrajovača na melón vydlabte zemiaky a nechajte polcentimetrovú vrstvu šupky, aby sa vytvorili úhľadné škrupinky. Zemiakové šupky odložte na zvyšok prípravy. Vydlabanú zemiakovú hmotu vložte do misy a roztlačte vidličkou.
Z vajca uvareného natvrdo odstráňte škrupinu a rozrežte ho na polovicu. Vyberte žĺtok a roztlačte ho vidličkou. Žĺtok odložte bokom na ozdobenie zemiakov.
Na krájacej doske nakrájajte uvarený bielok a uhorku nožom. Zmiešajte vaječný bielok, uhorku, pažítku a zemiakovú zmes s majonézou, jablčným octom a korením.
Zemiakové šupky naplňte zmesou tak, aby vznikla úhľadná kupola. Nakoniec posypte rozdrveným žĺtkom.
Dobrú chuť!
Odporučené produkty