• Obed
  • 13.11.2023

Zemiaky na spôsob mimózy

Brambory na způsob mimózy.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
35 min

Suroviny

  • 8 baby zemiakov
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice
  • 18 cl slnečnicového oleja
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 4 malé uhorky (15 g)
  • 2 čajové lyžičky nadrobno nasekanej pažítky
  • 1 polievková lyžica jablčného octu
  • Soľ, korenie

Zemiaky umyte. Naplňte nádobu na vodu. Vložte zemiaky s celým vajcom v škrupine (v prípade potreby ich opláchnite) do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program PARA na 20 minút.

Naplňte malú misku studenou vodou, aby sa vajce ochladilo. Po skončení programu nechajte zemiaky na štandardnom plechu na pečenie, ale odstráňte vajce a ponorte ich do studenej vody.

Znova spustite program PARA so zemiakmi na 25 min. Po uvarení skontrolujte špičkou noža, či sú uvarené, a v prípade potreby upravte čas. Zemiaky vyberte a nechajte vychladnúť. Pripravte si majonézu. V malej miske rozšľahajte žĺtok a horčicu, potom ich pokvapkajte slnečnicovým olejom a pripravte majonézu. Keď je všetok olej zapracovaný, odstavte ho a nechajte vychladnúť.

Teplé zemiaky prekrojte pozdĺžne na polovicu. Pomocou malej lyžičky alebo vykrajovača na melón vydlabte zemiaky a nechajte polcentimetrovú vrstvu šupky, aby sa vytvorili úhľadné škrupinky. Zemiakové šupky odložte na zvyšok prípravy. Vydlabanú zemiakovú hmotu vložte do misy a roztlačte vidličkou.

Z vajca uvareného natvrdo odstráňte škrupinu a rozrežte ho na polovicu. Vyberte žĺtok a roztlačte ho vidličkou. Žĺtok odložte bokom na ozdobenie zemiakov.

Na krájacej doske nakrájajte uvarený bielok a uhorku nožom. Zmiešajte vaječný bielok, uhorku, pažítku a zemiakovú zmes s majonézou, jablčným octom a korením.

Zemiakové šupky naplňte zmesou tak, aby vznikla úhľadná kupola. Nakoniec posypte rozdrveným žĺtkom.

Dobrú chuť!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko