Zemiaky dôkladne umyte malou kefkou v studenej vode.
Naplňte nádobu na vodu. Vložte zemiaky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program PARA pri 100 °C na 45 minút.
Pripravte si dip ktipiti. V miske roztlačte fetu vidličkou. Fetu, osušenú marinovanú papriku, grécky jogurt a Tabasco vložte do mixéra. Množstvo môžete upraviť podľa svojej chuti. Mixujte 1 až 2 minúty, aby ste získali hladký a rovnomerný dip. Odložte do chladničky.
Pripravte si bylinný olej. V miske zmiešajte nasekanú šalotku a cesnak, pažítku, petržlenovú vňať, olivový olej, soľ a korenie. Odložte bokom.
Vyberte zemiaky z fritézy Easy Fry a položte ich na plech alebo dosku na krájanie. Nechajte ich mierne vychladnúť.
Pomocou podložky zemiaky jemne stlačte, aby ste ich sploštili na pomerne tenké placky. Dochuťte paprikou, sušeným cesnakom a zmesou korenia na zemiaky.
Vložte placky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 20 minút.
V prípade potreby pripravte niekoľko dávok (v závislosti od veľkosti zemiakov).
Na tanier dajte trochu ktipiti dipu, prikryte zemiakovými plackami a pokvapkajte bylinkovým olejom.
Odporučené produkty