• Rady & Tipy
  • 21.5.2021

Zdravé vyprážanie bez tuku

tefal_FB_1200x628_EasyFryOvenSK1.png

Máte radi vyprážané jedlo, ale zároveň sa chcete stravovať zdravšie? Aj keď to nemusí znieť logicky, ide to. Poradíme vám, ako na zdravé vyprážanie, vďaka ktorému si nebudete musieť odopierať vyprážané jedlá, ktoré milujete.

Vyprážanie bez tuku: Je to vôbec možné?

Milujete chrumkavé hranolky, dáte si radi vyprážané kuracie nugetky, vyprážaný karfiol alebo vyprážaný syr? Aj keď ste sa rozhodli, že začnete jesť zdravšie, týchto jedál sa rozhodne nemusíte vzdávať. A to v prípade, že sa pustíte do zdravého vyprážania.
Akým spôsobom môžete vyprážať zdravšie? Nezáleží len na type oleja, ktorý k vyprážaniu zvolíte. Zdravé vyprážanie závisí hlavne na správnom výbere fritézy, v ktorej môžete hranolky a ďalšie vybrané jedlá vyprážať bez oleja alebo len na niekoľkých kvapkách oleja. Túto vlastnosť splňuje teplovzdušná fritéza Easy Fry Oven & Grill od Tefalu, ktorá si v priebehu vyprážania vystačí s minimálnou, či nulovou spotrebou oleja a k tomu ešte zvládne grilovať a piecť.

Easy fry Oven and Grill-Tefal.jpg

Vyprážajte vďaka zdravým olejom

Je pre vás podstatné, aby boli potraviny, ktoré jete, kvalitné a zdravé? V tomto prípade sa zamerajte tiež na to, aký olej budete pri zdravom vyprážaní v teplovzdušnej fritéze prípadne používať. Vyberte si olej, ktorý znesie vysoké teploty a ktorý sa v takom prípade neprepáli. Hranolky, obalený karfiol alebo obalený syr tak vyprážajte vo fritéze Easy Fry Oven & Grill na kvapke repkového alebo arašidového oleja. Tieto rastlinné olej sú najlepšou voľbou, pretože sa prepaľujú pri teplotách vyšších než 200 stupňov Celsia.
Pre zdravé vyprážanie si vyberte taktiež rastlinné oleje, ktoré sú bohaté na vitamíny, minerály a dôležité mastné kyseliny a ktoré majú špecifickú chuť, ktorá vyprážané jedlo môže príjemne ozvláštniť. Okrem spomínaného arašidového oleja ide ďalej o avokádový olej, mandľový olej alebo olej z lieskových orieškov. Vyskúšajte tiež zdravé vyprážanie s rastlinnými olejmi, ktoré sú ochutené o voňavé bylinky, cesnak alebo čierne korenie.

Easy fry Oven and Grill-Tefal-2.jpg

Teplovzdušná fritéza: Spôsob, ako vyprážať omnoho zdravšie

Zdravé vyprážanie nebolo vďaka teplovzdušnej fritéze Easy Fry Oven & Grill nikdy jednoduchšie. Zaujíma vás, akým spôsobom funguje? Táto teplovzdušná fritéza zvládne vyprážanie chrumkavých hranoliek bez jedinej kvapky oleja alebo len s jeho minimálnym množstvom a to vďaka stále kolujúcemu teplému vzduchu. 
Pod vekom teplovzdušnej fritézy sa nachádza vykurovacie teleso, ktoré ohrieva vzduch vo vnútri. Teplý vzduch následne cirkuluje okolo hranoliek, obaľovaného karfiolu alebo obaľovaného syru. Týmto spôsobom môžete v teplovzdušnej fritéze Easy Fry Oven & Grill nielen zdravo vyprážať na nulovom množstve tuku, ale taktiež zdravo grilovať alebo piecť.

Zdravé vyprážanie 9v1: Hlavné výhody Tefal Easy Fry Oven & Grill

Naša teplovzdušná fritéza vám poslúži mnohými automatickými aj manuálnymi funkciami, o ktorých ste možno doteraz ani nepočuli. Má ich hneď 9, vie totiž vyprážať horúcim vzduchom, zapekať, piecť, grilovať, brojlovať, opekať, sušiť, piecť na ražni a ohrievať. A to všetko o 30 % rýchlejšie a úspornejšie ako klasická rúra.

Easy fry Oven and Grill-Tefal-3.jpg
 

  • Zišlo sa vás pri stole viac? Nevadí, vďaka sade mriežok totiž pripravíte bez tuku až 3 jedlá zároveň! Nové chute si tak zamiluje celá rodina.
  • Liatinová mriežka potom zaistí perfektné výsledky pri grilovaní rýb, kuraťa, mäsa a zeleniny. 
  • Aby ste sa mohli sústrediť na prípravu ďalších častí hostiny, pomôže vám 8 predinštalovaných automatických programov, ktoré vám poslúžia pri príprave hranoliek, kuraťa, mäsa, rýb, pizze, torty alebo pri sušení a grilovaní.
  • Samozrejmosťou je praktický časovač, LCD displej a presná kontrola teploty.
  • Jednotlivé diely je možné umývať v umývačke riadu, čo znamená viac času pre rodinu.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko