• Rady & Tipy
  • 28.4.2022

Zdravé varenie s rešpektom k prírode - Eco Respect

header 9@2.png

Predstavujeme vám cestu pre zdravé varenie vrátane kuchynských pomocníkov z recyklovaných plastov. Tieto ekologické spotrebiče na varenie sú ideálne pre všetkých s rešpektom k prírode.

Základná výbava ekologickej kuchyne

Túžite po ekologickej kuchyni? V tom prípade vám doma nesmie chýbať hneď niekoľko šikovných pomocníkov pre zdravé varenie. Ak si prajete vybaviť svoju kuchyňu s rešpektom k prírode, v prom rade siahnite po ekologickom stolnom mixéri Tefal Eco Respect a tiež po ekologickom tyčovom mixéri Tefal Eco Respect, ktoré sú šetrné k prírode a ktoré rešpektujú udržateľnosť. Čo všetko u nich oceníte?

Stolný mixér Tefal Eco Respect je z 65 percent vyrobený z recyklovaného plastu, neobsahuje BPA a je z 50 percent recyklovateľný. Tyčový mixér Tefal Eco Respect má podobné vlastnosti. Je z 51 percent vyrobený z recyklovaného plastu, neobsahuje BPA a je recyklovateľný dokonca z 95 percent. Výrobca u týchto ekologických mixérov zaručuje dostupnosť servisných opráv po dobu desať rokov. 

Kto ocení ekologickké spotrebiče na varenie

Ekologické mixéry Tefal, ktoré sú vyrobené s rešpektom k prírode, ocenia ľudia v mestách, v dedinách aj na horách. Tieto prístroje môže zaradiť do svojej ekologickej kuchyne každý, komu záleží na prírode. A práve používaním týchto prístrojov dá svoj prístup výraznejšie najavo. 

Tyčový mixér či stolný mixér Tefal Eco Respect si zamilujete aj z ďalšieho dôvodu. Jedná sa totiž o praktické spotrebiče pre zdravé varenie. Ich prostredníctvom si rýchlo a jednoducho pripravíte rôzne druhy chutných a zdravých teplých i studených receptov. 

Stolný mixér Tefal Eco Respect disponuje výkonným motorom o príkone 800 W. V jeho sklenenej nádobe môžete jednoducho mixovať akékoľvek ingrediencie a dať voľný priechod svojej kreativite pri príprave zdravých receptov. Tyčový mixér Tefal Eco Respect sa zase môže pochváliť motorom o príkone 600 W a vysoko kvalitnými nožmi Powelix, ktoré umixujú do dokonalosti akúkoľvek konzistenciu pokrmov či suroviny. 

Tipy, ako zdravo variť 

Čo si kúpiť pre zdravé varenie? Okrem spotrebičov pre zdravé varenie sú samozrejme podstatné tiež jednotlivé suroviny, z ktorých budete pripravovať zdravé jedlá. Zamerajte sa najlepšie na čerstvé a čo najmenej spracované potraviny, ktoré využijete ako v teplej, tak v studenej kuchyni. Aké potraviny sú pre zdravé varenie tie najvhodnejšie? 

✔ Čerstvé ovocie a čerstvá zelenina

✔ Biele mäso, ryby a morské plody

✔ Chudé hovädzie mäso, jahňacie mäso

✔ Vajcia a mliečne výrobky

✔ Ovos, ovsené vločky, quinoa, pohánka

✔ Celozrnné cestoviny, celozrnná ryža

✔ Strukoviny, orechy a semienka

✔ Zdravé oleje

S ohľadom na zdravé varenie si tieto suroviny kupujte najlepšie v bio kvalite. Napríklad u ovocia, zeleniny, strukovín, orechov alebo semienok budete mať tiež záruku, že neboli chemicky ošetrené. V prípade varených zdravých jedál rovnako dbajte na to, akým spôsobom jednotlivé suroviny upravíte. Pri ich tepelnej úprave sa vyhýbajte smaženiu a uprednostnite radšej ich dusenie alebo pečenie. V rámci hesla “chceš byť zdravý alebo jednoduché varenie” vám veľkým pomocníkom pre zdravé varenie bude práve tiež ekologický stolný mixér Tefal Eco Respect.  

A akým potravinám sa pri zdravom varení naopak vyhnúť? Hlavne priemyselne spracovaným potravinám. Nevyužívajte polotovary a konzervované jedlá. Zabudnite aj na tučné mäso a nasýtené tuky, ako je sádlo a maslo. Pri zdravom varení rovnako nepoužívajte bielu múku a rafinovaný cukor. Ďalej tiež soľte s rozvahou a určite si nepripravujte smažené jedlá, ktoré sa smažia v oleji. 

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko