• Rady & Tipy
  • 9.5.2023

Vyčarujte skvelý piknik pre deti alebo drahú polovičku

5 (1x)
Vyčarujte skvelý piknik pre deti alebo drahú polovičku  - header 87 (1).png

Poradíme vám niekoľko osvedčených tipov, ako si môžete pripraviť naozaj nezabudnuteľný piknik. Zameriame sa na to, čo si zobrať so sebou, ako pripraviť chutné jedlo a aké miesto vybrať. A jar môže začať!

Ako si urobiť piknik? Tipy, čo nesmie chýbať

Piknik predstavuje skvelý spôsob, ako stráviť teplé slnečné popoludnie so svojou rodinou, partnerom alebo priateľmi. Plánujete, že usporiadate piknik? V tom prípade by vám nemalo chýbať hneď niekoľko základných vecí. Čo teda pripraviť na piknik?

Nabaľte si deku, prichystajte piknikový kôš s jedlom, nezabudnite tiež na pitie a samozrejme na vhodný riad a príbory, ako sú taniere, poháre, hrnčeky a príbory. Na pikniku sa tiež nezaobídete bez nožov na krájanie a mazanie či bez papierových obrúskov.

Piknik však nie je iba o jedle a pití. Nie je preto od veci, keď si naň pripravíte aj vhodné zábavné aktivity. A to napríklad karty, postrehové hry, šach alebo doskové hry. Na piknik môžete tiež zabaliť frisbee, set na bedminton alebo loptu. Počas príprav na piknik nepodceňte tiež ochranu pred slnkom. Vezmite si so sebou aj klobúky, šiltovky, slnečné okuliare a prípadne krém s UV ochranou. Ak plánujete piknik v prírode, hodiť sa vám bude aj repelent.

Kam na piknik: Pomocník

Kam ísť na piknik, aby ste si ho skutočne užili? Možností aj vo svojom okolí máte naozaj veľa. V mestách sa na usporiadanie pikniku priamo nabádajú mestské parky. Nádherný piknik si s rodinou, partnerom či priateľmi užijete aj uprostred voľne prístupnej zámockej záhrady alebo v lesoparku blízko značenej turistickej značky.

Kam na piknik v blízkosti svojho bydliska? Usporiadať ho môžete pokojne na svojej záhrade, ale aj na lúke. Piknik si užijete aj na trávnatej pláži pri rybníku alebo priehradnej nádrže.

Čo môže pokaziť piknik? Na tieto riziká sa pripravte vopred

Počítajte s tým, že piknik nemusí vyjsť vždy podľa plánu. Zhatiť ho môže hlavne nepriaznivé počasie, dotieravý hmyz a nekvalitné jedlo. Nie je preto od veci, keď sa na tieto riziká dopredu nachystáte. Piknik naplánujte s ohľadom na predpoveď počasia. Vyberte si tiež vhodnú lokalitu na piknik, kde nebude príliš hmyzu, a pre istotu si so sebou vezmite aj repelent.

Dajte si záležať aj na jedle na piknik. Rozhodne si so sebou neberte potraviny, ktoré sa veľmi rýchlo kazia. Ide napríklad o majonézu či dresingy, ktoré skúste v pripravených pokrmoch nahradiť ľahšími a zdravšími ingredienciami. Do piknikového koša nedávajte tiež pokrmy, ktoré sa ľahko rozlejú či roztečú a pri piknikovaní ich nemôžete vziať rovno do ruky. Ide napríklad o omáčky, múčniky s polevou alebo polievky.

Aké jedlo pripraviť na piknik?

Pokiaľ premýšľate nad tým, aké jedlo na piknik, skúste sa riadiť základným pravidlom. To hovorí, že pripravené piknikové menu by malo byť jednoduché na prípravu, ľahko prenosné a dobre skladovateľné v uzatvárateľných boxoch alebo termoboxoch. Dobré jedlo na piknik si preto pripravte v predstihu, potom si už môžete užívať posedenie uprostred prírody a príjemnú atmosféru strávenú spoločne s rodinou či priateľmi.

Jedlo na piknik hotové - tipy

✓ Sendviče a toasty 

✓ Wrapy a tortilly 

✓ Steaky, kuracie stripsy 

✓ Celé grilované kura, grilované kuracie krídla alebo stehná 

✓ Sladké a slané záviny 

✓ Domáca pizza a quiche 

✓ Zeleninové šaláty a ovocné šaláty 

✓ Cestovinové šaláty 

✓ Bábovky, koláče a sušienky 

Ak si chcete na piknik s predstihom pripraviť výborné mäsové pokrmy, veľkým pomocníkom vám bude fritéza Easy Fry & Grill XXL od Tefalu. V tejto teplovzdušnej fritéze a grile v jednom totiž urobíte jedlo až pre 8 osôb. Tefal Easy Fry & Grill XXL navyše obsahuje dve zóny na prípravu dvoch rôznych pokrmov v rovnakom čase.   

S akými jedlami na piknik vám Easy Fry & Grill XXL od Tefalu konkrétne pomôže? S grilovanými steakmi, ale aj vyprážanými kuracími stripsami či bravčovými rezňami, ktoré sú chrumkavé na povrchu a vo vnútri dokonale šťavnaté. V tejto teplovzdušnej fritéze a grile v jednom pripravíte aj grilované kuracie krídla alebo stehná vopred naložené v marináde, pochvaľovať si budete tiež bravčová BBQ rebierka.

Keďže je rozdeľovač v koši teplovzdušnej fritézy a grilu Tefal Easy Fry & Grill XXL voľne vyberateľný, môžete si v nej na piknik dopredu urobiť aj celé grilované kura. Následne voňavé kuriatko rozporcujte, vložte do termoboxov, nachystajte k nemu zeleninový šalát a pečivo a môžete vyraziť na piknik.

Tipy, čo deťom na piknik

Máte v pláne, že bude piknikovať celá vaša rodina? V tom prípade nezabúdajte ani na vašich najmenších. Čo teda deťom na piknik? Okrem vyššie uvedených jedál na piknik si deti radi pochutnajú na melóne, jahodách alebo hroznovom víne. Dopredu im môžete pripraviť aj domáce muffiny alebo toľko obľúbené hot dogy.

Piknik vo dvojici v romantickom štýle

Chcete si naopak užiť dokonalý piknik sami s partnerom? Na piknikovanie si zvoľte romantické miesto uprostred krásnej prírody alebo s dych vyrážajúcim výhľadom. Čo ďalej na romantický piknik? Okrem dobrého jedla so sebou pribaľte fľašu kvalitného vína alebo šampanského spolu s pohármi pre dvoch. Romantickú atmosféru podčiarknu aj vhodné dekorácie, ako kvety, vreckovky či vankúšiky na sedenie. Nezabudnite tiež zo svojho mobilného telefónu alebo reproduktora pustiť romantickú podkresovú hudbu.

S našimi tipmi si vyčarujete báječný piknik, ktorý si vychutnáte so svojimi deťmi, partnerom aj priateľmi. Nie je nad to užiť si slnečné popoludnie pod holým nebom doplnené o dobré jedlo a veľa zábavy so svojimi najbližšími! 

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko