KROK 1: Z tejto dávky pripravíte 2 bochníky. Pripravte si ingrediencie.
KROK 2: V samostatnej miske alebo odmerke si pripravte kvások. Pridajte vlažné mlieko, lyžicu cukru a premiešajte. Keď sa cukor v mlieku rozpustí, pridajte droždie a lyžicou premiešajte. Kvások dajte bokom a nechajte na teplom mieste odpočívať 15-20 min.
KROK 3: Do samostatnej misky pridajte hrozienka a zalejte ich rumom. Dajte bokom a nechajte lúhovať.
KROK 4: Do misy robota pridajte cukor, maslo izbovej teploty nakrájané na menšie kúsky, žĺtky, vanilkový cukor, lyžičku soli a stlačte ŠTART.
- Nadstavec: Flex metla
1. Doba trvanie: 30 s Rýchlosť: V3
2. Doba trvanie: 30 s Rýchlosť: V5
KROK 5: Pridajte hladkú a polohrubú múku, vlejte pripravený kvások a stlačte ŠTART.
- Nadstavec: Hák na cesto
1. Doba trvanie: 1 min Rýchlosť: V4
2. Doba trvanie: 1 min Rýchlosť: V6
KROK 6: Pridajte hrozienka a stlačte ŠTART.
- Nadstavec: Hák na cesto
1. Doba trvanie: 1 min Rýchlosť: V5
KROK 7: Cesto vyberte z misy a rozdeľte na dve polovice. Ručne cesto prehnite a vytvarujte 2 rovnaké bochníčky. Bochníčky si pripravte na plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a nechajte 20 minút kysnúť.
KROK 8: Predhrejte rúru na 170 °C.
KROK 9: Po vykysnutí potrite bochníčky rozšľahaným vajcom a ozdobte mandľami.
KROK 10: Bochníky pečte pri 170 ° C približne 1 hodinu. Či je cesto upečené skontrolujete pomocou drevenej špajle - opatrne zapichnite špajľu do stredu cesta. Cesto je dostatočne upečené, pokiaľ je špajľa úplne suchá a nelepí sa na ňu neupečené cesto.
KROK 11: Upečené bochníky vyberte z rúry. Aby ste vytvorili chrumkavú krustu, ešte horúce ich potrite rozpusteným maslom a ihneď pocukrujte zmesou práškového a vanilkového cukru. PS: tá krusta nemá chybu!
Odporučené produkty