KROK 1: V nádobe zmiešajte droždie a vodu.
KROK 2: Pridajte múku, zemiakové pyré, olej, cukor a soľ. Mieste, kým nedosiahnete hladkú a homogénnu konzistenciu (v tomto kroku môžete použiť mixér).
KROK 3: Nechajte cesto odpočívať pri izbovej teplote 30 minút.
KROK 4: Keď cesto začne kysnúť, natiahnite okraje smerom do stredu cesta, aby ste mu vrátili elasticitu. Nechajte ho opäť 30 minút odpočívať.
KROK 5: Rozdeľte cesto na požadovaný počet žemlí a z každej vytvarujte guľku. Nechajte 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
KROK 6: Pred zapnutím grilu OptiGrill vložte plech na pečenie do grilu. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa zvolí manuálny program. Pomocou tlačidla M vyberte oranžovú farbu a stlačte OK. Hneď ako je predhriatie dokončené, vložte polovicu žemlí priamo do nadstavca a potom ich navlhčite štetcom. Posypte sezamovými semienkami a zatvorte veko. Nechajte piecť 12 minút.
KROK 7: Postup zopakujte so zvyšnými žemľami.
KROK 8: Medzitým si pripravte omáčku. Všetky ingrediencie na omáčku zmiešajte v nádobe. Odložte na chladné miesto.
KROK 9: V inej nádobe zmiešajte huby s cesnakom, olejom a bylinkami. Dochuťte soľou.
KROK 10: Keď sú žemle upečené, pridajte huby a cesnak do rúry a zatvorte veko. Nechajte piecť 15 minút.
KROK 11: Na zostavenie burgerov rozrežte žemle na dve časti a dochuťte omáčkou. Pridajte list šalátu a potom uvarenú hubu s plátkami cesnaku. Pokračujte plátkom vegánskeho syra navrchu.
KROK 12: Prikryte vrchom žemle a ihneď si vychutnajte.
TIP: Na marinovanie húb môžete použiť koreniny podľa vlastného výberu.
Odporučené produkty