• Obed
  • 18.9.2023

Vegánsky baklažán na milánsky spôsob

vegan aubergine.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 300 g baklažánu (1 veľký alebo 2 malé)
  • 1 čajová lyžička jemnej soli
  • 75 g hladkej bielej múky
  • 1 štipka jemnej soli
  • 1 štipka korenia
  • 75 g nesladeného sójového mlieka
  • 75 g strúhanky
  • 20 g sladových kvasníc
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • Trochu olivového oleja
  • 1 pohár paradajkovej omáčky
  • 80 g umytej rukoly
  • Trochu olivového oleja
  • 1 kvapka balzamikového octu
  • 1 štipka morskej soli
  • 2 polievkové lyžice pražených píniových orieškov

Baklažány umyte a odstráňte stopku. Nakrájajte ho pozdĺžne na 0,5 cm hrubé pásy. Obe strany posypte soľou a nechajte 1 hodinu odpočívať.

Pásiky baklažánu opláchnite veľkým množstvom vody a osušte papierovými utierkami.

Do plytkej misky dajte múku, soľ a korenie a dobre premiešajte. Sójové mlieko nalejte do ďalšej hlbokej misky. Do inej nádoby dajte strúhanku, sladové droždie, cesnak a premiešajte.

Plátky baklažánu obaľte jeden po druhom v múke, potom ich namočte do mlieka a nakoniec ich obaľte v strúhanke. Na plátky natlačte strúhanku.

Pred pridaním ingrediencií zohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne sčervená.

Obalené plátky baklažánu smažte na miernom plameni 5 minút z každej strany na troche olivového oleja. Mali by byť dozlatista opečené.

Podávajte s rukolou ochutenou olivovým olejom, balzamikovým octom a morskou soľou. Posypte píniovými orieškami a podávajte s paradajkovou omáčkou.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko