Baklažány umyte a odstráňte stopku. Nakrájajte ho pozdĺžne na 0,5 cm hrubé pásy. Obe strany posypte soľou a nechajte 1 hodinu odpočívať.
Pásiky baklažánu opláchnite veľkým množstvom vody a osušte papierovými utierkami.
Do plytkej misky dajte múku, soľ a korenie a dobre premiešajte. Sójové mlieko nalejte do ďalšej hlbokej misky. Do inej nádoby dajte strúhanku, sladové droždie, cesnak a premiešajte.
Plátky baklažánu obaľte jeden po druhom v múke, potom ich namočte do mlieka a nakoniec ich obaľte v strúhanke. Na plátky natlačte strúhanku.
Pred pridaním ingrediencií zohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne sčervená.
Obalené plátky baklažánu smažte na miernom plameni 5 minút z každej strany na troche olivového oleja. Mali by byť dozlatista opečené.
Podávajte s rukolou ochutenou olivovým olejom, balzamikovým octom a morskou soľou. Posypte píniovými orieškami a podávajte s paradajkovou omáčkou.