• Rady & Tipy
  • 8.11.2023

Varte ako profík s panvicou Ingenio vhodnou aj do rúry

5 (1x)
Varte ako profík s panvicou Ingenio vhodnou aj do rúry - header 127.png

Pri varení je skvelé mať po ruke pomocníkov, ktoré vám umožnia rozvíjať vaše kulinárske zručnosti. Jedným z nich je aj kvalitná panvica, ktorú môžete dať na sporák aj do rúry. Dáme vám tipy, ako kuchynskú panvicu na sporák aj do rúry využiť. Otvorte si tak dvere pre nové a chutné recepty.

Panvica na sporák aj do rúry má množstvo výhod

Kombinácia varenia na panvici na sporáku a následne v rúre je priam geniálna. Predstavte si, že si najskôr predpripravíte pokrm na sporáku a potom ho presuniete do rúry. Vďaka tomuto spôsobu varenia sa vám otvoria doslova nové možnosti chutí.

Aké výhody vám panvica vhodná do rúry aj na sporák prináša? Pri varení ušetríte veľa času. Panvicu s predpripraveným jedlom jednoducho presuniete zo sporáka do rúry. Tento pokrm teda nebudete musieť zložito presúvať do vhodného pekáča, a tak vám odpadne čas, ktorý by ste inak strávili umývaním prebytočného riadu.

Ako sme už spomínali, vďaka panvici na sporák aj do rúry dosiahnete pri príprave pokrmov dokonalú kombináciu chutí, ale aj štruktúry. Napríklad mäso môžete na panvici najskôr rovnomerne opiecť, aby ste u neho vytvorili chrumkavú kôrku, a potom ho nechať dopiecť v rúre, aby bolo vo vnútri mäkké a šťavnaté.

Tipy na recepty, ktoré uvaríte v jednej panvici do rúry aj na sporák

Ktoré recepty na panvici vhodné na sporák aj do rúry konkrétne pripravíte? Je ich naozaj veľké množstvo. Pre inšpiráciu prinášame tipy na jednoduché a chutné recepty z jednej panvice, ktoré rozhodne stoja za vyskúšanie.

Pečená bravčová panenka s bylinkami na panvici Tefal Ingenio

Počet osôb

4

Náročnosť

ľahký

Príprava

15 min

Varenie

15 min

Suroviny

            1 kus bravčovej panenky (cca 700 gramov)

            4 vetvičky čerstvého rozmarínu

            1 hrsť čerstvého tymiánu

            1 polievkovú lyžicu celého farebného korenia

            1 čajovú lyžičku hrubozrnnej soli

            olivový olej

Postup receptu

1. Farebné korenie rozdrvte v mažiari, zmiešajte s hrubozrnnou soľou a ďalej s lístkami rozmarínu a tymiánu. Túto zmes rozprestrite rovnomerne na kuchynskej doske.

2. Bravčovú panenku očistite, zbavte blán a rovnomerne potrite olivovým olejom. Následne ju zo všetkých strán obaľte v pripravenej zmesi z farebného korenia, soli a byliniek.

3. Nasledovať bude správny postup, ako upiecť bravčovú panenku v celku. Rozpáľte na sporáku panvicu, ktorá je zároveň vhodná do rúry, a na tejto panvici bravčovú panenku opečte za všetkých strán tak, aby sa mäso na povrchu dostatočne zatiahlo.

4. V ďalšom kroku preložte panvicu zo sporáka do rúry, ktorú ste predhriali na 200 °C. Bravčovú panenku v rúre nechajte dopiecť zhruba po dobu 10 minút. Po uplynutí tejto doby panenku z rúry vyberte, nechajte chvíľu odpočinúť a potom nakrájajte na plátky.

5. Bravčovú panenku podávajte so zemiakovou kašou alebo opečenou zeleninou.

Zapečená treska po kalábrijsky v panvici Tefal Ingenio

Počet osôb

2

Náročnosť

ľahký

Príprava

15 min

Varenie

15 min

Suroviny

            600 gramov filiet z tresky

            2 lyžice masla

            korenie a soľ

            1 lyžicu horčice

            1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate nakrájanej najemno

            1 čajovú lyžičku sušeného oregana

            2 kusy červenej papriky nakrájanej na malé prúžky

            2 lyžice strúhanky

Postup

1. Tresku osoľte, okoreňte a opečte z oboch strán na panvici na masle. Panvicu následne odstavte zo sporáka.

2. Opečenú tresku z jednej strany pokvapkajte citrónovou šťavou, potrite horčicou, posypte petržlenovou vňaťou, oreganom a kúskami červenej papriky a jemne poprášte strúhankou, na ktorú ešte dajte niekoľko kúskov masla.

3. Tresku dopekajte v rúre predhriatej na 180 °C zhruba 7 až 10 minút.

4. Hotovú zapečenú tresku po kalábrijsky podávajte so zemiakovou kašou.

Kuracie paličky v medovej omáčke na panvici Tefal Ingenio

Počet osôb

4

Náročnosť

ľahký

Príprava

15 min

Varenie

40 min

Suroviny

            8 kusov kuracích paličiek

            2 lyžice medu

            2 lyžice sójovej omáčky

            2 lyžice plnotučnej horčice

            2 lyžice olivového oleja

            1 štipku mletého korenia

            1 štipku soli

Postup

1. Zmiešajte dohromady med, sójovú omáčku, horčicu, olivový olej, korenie a soľ. V tejto zmesi nechajte marinovať kuracie paličky cez noc v chladničke.

2. Na sporáku rozpáľte panvicu vhodnú do rúry. Vyberte kuracie paličky z marinády a rovnomerne ich zo všetkých strán opečte na panvici.

3. Panvicu s kuracími paličkami odstavte zo sporáka a pridajte zvyšok marinády. Kuracie paličky dopečte na panvici v rúre predhriatej na 200 ° C po dobu 35 minút.

4. Hotové kuracie paličky podávajte so zeleninovým šalátom alebo so šťuchanými zemiakmi zdobenými jarnou cibuľkou.

Akú panvicu vhodnú do rúry použiť? S odnímateľnou rukoväťou

Hľadáte konkrétnu kuchynskú panvicu, ktorú môžete dať bez problémov na sporák a následne do rúry? Spokojní budete s Tefal Ingenio Unlimited, ktorá je panvicou do rúry s odnímateľnou rukoväťou. S touto panvicou sa vám bude variť skvele aj na všetkých druhoch sporákov. Je totiž plne kompatibilná so sklokeramickou doskou, elektrickou platničkou, plynovým sporákom a indukciou.

Pokiaľ z panvice Tefal Ingenio Unlimited odcvaknete rukoväť, následne ju môžete vložiť do rúry. A čo ak nebudete ihneď pokrm pripravený v tejto panvici do rúry jesť? Dajte na panvicu špeciálne plastové viečko a skladujte ju aj s vychladnutým pokrmom v chladničke.

Aj na materiáli panvice do rúry záleží

Chcete vedieť, či sa môže dať panvica do rúry? Podstatné je, z akého materiálu je vyrobená. Používajte tak výhradne panvicu, ktorej materiál odoláva aj vysokým teplotám. Túto vlastnosť má práve kuchynská panvica Tefal Ingenio Unlimited.

Nielen, že túto kuchynskú panvicu môžete dať do rúry bezprostredne po odobratí rukoväte. Je vyrobená z extrémne odolného materiálu s úplne novým, nepriľnavým povrchom Titanium Anti-Scratch, ktorý vydrží šesťkrát dlhšie v porovnaní so štandardným povrchom panvíc značky Tefal.

Kuchynská panvica Tefal Ingenio Unlimited je teda priam ideálna na prípravu pokrmov, ktoré sa najskôr robia na panvici na sporáku a následne sa dopekajú v rúre. Vďaka nej si tak budete môcť na vlastnej koži vyskúšať nový spôsob varenia, ktoré vám otvára cestu k novým chutiam a kulinárskym zážitkom.

Ďalšie výhody panvice do rúry Tefal Ingenio Unlimited

Panvica Tefal Ingenio Unlimited je dostupná v celej sade inteligentného riadu. V tejto sade nájdete hrnce a panvice, medzi ktorými môžete odnímateľnú rukoväť jednoducho precvakávať. S nosnosťou až 10 kilogramov vás táto rukoväť nezradí ani pri príprave obedu pre celú rodinu.

Oceníte tiež, že hrnce a panvice Tefal Ingenio Unlimited sú po odcvaknutí rukoväte stohovateľné, takže ich pohodlne naukladáte do seba. Vďaka tomu ušetríte vo svojej kuchynskej linke veľa miesta.

Ako sa o panvice vhodné do rúry starať, aby dlho vydržali

Zaujíma vás, ako panvicu do rúry Tefal Ingenio Unlimited po každom použití čistiť? Panvicu najskôr nechajte úplne vychladnúť a potom postačí ručné umývanie v jarovej vode s využitím mäkkej hubky. Pokiaľ z panvice odcvaknete rukoväť, môžete ju dať aj do umývačky riadu. Odnímateľnú rukoväť panvice Tefal Ingenio Unlimited umývajte výhradne v ruke a nedávajte ju do umývačky, kam rozhodne nepatrí.

Varenie s panvicou vhodné do rúry aj na sporák je skutočným kuchárskym zážitkom. Vďaka tomu, že pri varení budete môcť zároveň využiť sporák a rúru, vykúzlite jedinečné jedlá, ktoré potešia vaše chuťové poháriky. Zároveň táto unikátna kombinácia podporí vašu kreativitu vo vymýšľaní nových receptov.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko