Pomocou noža nahrubo nasekajte špenát na doske. Vo veľkom hrnci zohrejte olej, cibuľu a oregano na veľmi silnom ohni a 1 min. miešajte stierkou, potom postupne pridávajte špenát. Medzi jednotlivými pridaniami premiešajte. Špenát varte na miernom ohni, kým sa neodparí všetka voda. Odložte v nádobe bokom.
V prípade potreby ricottu sceďte. Do špenátu pridajte ricottu, parmezán a soľ. Dobre premiešajte.
Vymažte maslom formu s rozmermi 20 x 6 cm. Na dno formy vložte kotúčik cesta, potom zvyšok cesta rozložte po okraji formy. Pritom dbajte, aby ste cesto neroztrhli. Uistite sa, že uhol medzi dnom formy a cestom je správny. Prebytočné cesto neodkrajujte. Formu naplňte zmesou špenátu a ricotty. Pomocou polievkovej lyžice vyhĺbte malé jamky, do ktorých rozbijete vajcia.
Keď sú surové vajcia v jamkách, preložte ich druhým cestom a prebytočné dĺžky odrežte. Obe cestá spojte a potom ich vo vnútri formy zrolujte do gule. Ak chcete urobiť dojem na hostí, použite zvyšné cesto na ozdobenie vrchnej časti koláča listami alebo inými motívmi.
Plech vložte do rúry Easy Fry s grilovacím podnosom a spustite program AIR FRY s teplotou 160 °C na 50 minút.
Nechajte vychladnúť, potom vyberte z formy a podávajte na tanieri.
Odporučené produkty