• Obed
  • 23.6.2023

Treska s hráškovým pyré - recept Martina Kolníka #TefalLetneRecepty

5 (1x)
Treska s hráškovým pyré.jpg
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 450 g hrášku
  • 2 filety tresky
  • cukrové struky
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • 100 ml bieleho vína
  • 1 biela cibuľa
  • 150 ml vody
  • soľ
  • korenie
  • žerucha na servírovanie

Postup:

  1. Odvážte 450 g hrášku a pridajte ho do mixovacej nádoby Tefal Click & Cook. Zalejte 150 ml vody a pridajte štipku soli. Zatvorte veko a varte v manuálnom režime 13 minút pri 120 °C bez miešania.
  2. Potom pridajte k hrášku 50 ml smotany na šľahanie a zapnite rýchlosť mixovania na 10 stupňov. Nakrájajte 50 g masla na malé kúsky a pridajte ich do mixovacej nádoby. Miešajte ešte 2 minúty.
  3. Vložte cukrové struky naspodku vonkajšieho naparovacieho košíka Tefal Click & Cook a naložte medziposchodie. Rozpolenú tresku osoľte, okoreňte a položte na medziposchodie naparovacieho koša. Priklopte pokrievkou a vložte na mixovaciu nádobu.
  4. Cibuľu nakrájajte nahrubo a pridajte do mixovacej nádoby. Zalejte 100 ml bieleho vína a dochuťte soľou a korením. Zatvorte veko mixovacej nádoby a zakliknite Tefal Click & Cook. Miešajte 2 minúty pri rýchlosti 1.
  5. Po 2 minútach pridajte do mixovacej nádoby 50 g masla a 30 ml smotany na šľahanie. Priklopte pokrievkou a pečte pri 120 °C.
  6. Podávajte hráškové pyré, cukrové struky a tresku na tanier. Pokrm prelejte vínnou omáčkou, ozdobte žeruchou a nechajte si chutiť!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko