Treska s hráškovým pyré - recept Martina Kolníka #TefalLetneRecepty
5 (1x)
Počet osôb
2
Náročnosť
ľahký
Príprava
10 min
Varenie
15 min
Suroviny
450 g hrášku
2 filety tresky
cukrové struky
50 ml smotany na šľahanie
50 g masla
100 ml bieleho vína
1 biela cibuľa
150 ml vody
soľ
korenie
žerucha na servírovanie
Postup:
Odvážte 450 g hrášku a pridajte ho do mixovacej nádoby Tefal
Click & Cook. Zalejte 150 ml vody a pridajte štipku soli. Zatvorte
veko a varte v manuálnom režime 13 minút pri 120 °C bez miešania.
Potom pridajte k hrášku 50 ml smotany na šľahanie a zapnite
rýchlosť mixovania na 10 stupňov. Nakrájajte 50 g masla na malé kúsky a
pridajte ich do mixovacej nádoby. Miešajte ešte 2 minúty.
Vložte cukrové struky naspodku vonkajšieho naparovacieho košíka
Tefal Click & Cook a naložte medziposchodie. Rozpolenú tresku osoľte,
okoreňte a položte na medziposchodie naparovacieho koša. Priklopte
pokrievkou a vložte na mixovaciu nádobu.
Cibuľu nakrájajte nahrubo a pridajte do mixovacej nádoby. Zalejte
100 ml bieleho vína a dochuťte soľou a korením. Zatvorte veko mixovacej
nádoby a zakliknite Tefal Click & Cook. Miešajte 2 minúty pri
rýchlosti 1.
Po 2 minútach pridajte do mixovacej nádoby 50 g masla a 30 ml
smotany na šľahanie. Priklopte pokrievkou a pečte pri 120 °C.
Podávajte hráškové pyré, cukrové struky a tresku na tanier. Pokrm
prelejte vínnou omáčkou, ozdobte žeruchou a nechajte si chutiť!
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.