• Rady & Tipy
  • 4.1.2024

Trendy pre plesovú sezónu 2023-2024

5 (1x)
Trendy pre plesovú sezónu 2023-2024 - header 137.png

Pripravili sme pre vás trendy pre plesovú sezónu 2023/2024. Inšpiruje sa a vyrazte na ples v módnom štýlovom outfite. Pozrime sa spoločne na to, v čom budete tohtoročnú plesovú sezónu zaručene šik.

Plesová sezóna 2023/2024: Čo si obliecť a byť in?

Nová plesová sezóna opäť klope na dvere. Pokiaľ sa chystáte na konkrétny ples, ktorý pre vás predstavuje dlho očakávanú udalosť, pripraviť si štýlový outfit by malo byť prioritou číslo jedna. Lenže, čo si obliecť? V plesovom outfite by ste sa mali cítiť nielen dobre, ale zároveň by ste mali vyzerať šik. Práve preto je dobré poznať módne trendy plesovej sezóny 2023/2024, medzi ktorými určite nájdete množstvo inšpirácie.

Tipy na šaty na plesovú sezónu, v ktorých tento rok zažiarite

Plesová sezóna 2023/2024 sa onedlho naplno roztancuje, preto je na čase inšpirovať sa najnovšími trendmi týkajúcimi sa plesových šiat. Tohtoročná plesová sezóna praje klasickým a nadčasovým štýlom, ktoré sú skombinované s modernými prvkami. Či už zvolíte dlhé plesové šaty na ramienkach, bez ramienok, s dlhými rukávmi alebo s asymetrickými strihmi v hornej časti, tohtoročné módne trendy prajú kovovým akcentom. Ide napríklad o kovové odlesky farieb šiat alebo o doplnenie šiat trblietkami či flitrami.

V priebehu plesovej sezóny 2023 sa určite nestratíte v plesových šatách v živých a výrazných farbách. Rozhodne sa nebojte jasne ružovej, smaragdovo zelenej alebo sýto fialovej. Skvele vyzerajú aj plesové šaty v kráľovskej modrej alebo tmavo červenej. Pokiaľ nechcete na plese farebne vyčnievať, vhod vám príde ďalší aktuálny módny trend, ktorým sú neutrálne odtiene. Farba šampanského, nude odtieň alebo svetlo šedá sú tak pre plesové šaty určené na tohtoročnú plesovú sezónu dokonalou voľbou.

In sú taktiež plesové šaty z ľahkých látok, ktoré vytvárajú dojem romantického vzhľadu. Plesové šaty klasického strihu v tvare písmena A potom striedajú nadčasové trendy šaty, ktoré obopínajú siluetu, alebo naopak voľne splývajú až na zem.

Okrem šiat plesová sezóna 2023 praje spoločenským overalom

Ak ste odvážnejší a zároveň sa zaujímate o módu tohtoročnej plesovej sezóny, nemusíte si vziať na ples nutne šaty. Plesová sezóna 2023 totiž praje aj dámskym spoločenským overalom. A to najlepšie v čiernej, tmavo modrej alebo tmavo šedej farbe. Ak budú doplnené o trblietky alebo ušité z lesklého materiálu, bude to ešte bonus navyše.

Pokiaľ stále riešite, čo na seba na ples v roku 2023 či 2024, okrem aktuálnych trendov sledujte, či usporiadateľ plesu nešpecifikoval určitý dress code. Aj táto skutočnosť vám môže veľmi uľahčiť výber vášho outfitu na konkrétny plesový večer.

Aký oblek na plesovú sezónu 2023/2024?

Pánsky plesový outfit na rozdiel od toho dámskeho tak nepodlieha módnym trendom. V súčasnosti platí, že páni by sa pri výbere nového pánskeho obleku mali radšej vyhnúť veľkým farebným a vzorovým experimentom. Ideálnou voľbou je pre nich oblek v klasických farbách, ku ktorým patrí čierna, tmavo modrá, antracitová alebo béžová.

A akú košeľu zvoliť k obleku? Najlepšie s dlhým rukávom, ktorý bude mať bielu, šedú alebo krémovú farbu. Páni by si tiež mali vziať na ples kravatu či motýlik. Do klopy svojho saka môžu vložiť vreckovku, ktorá bude farebne ladiť ako s ich kravatou (motýlikom), tak s partnerkiným plesovým outfitom.

Šaty a obleky si zaslúžia starostlivosť pred plesom aj po ňom

Aby vaša tohtoročná plesová sezóna vyšla na jedničku s hviezdičkou, o svoje šaty či pánsky oblek by ste sa mali náležite postarať. A to ako pred plesom, tak po ňom. K tomu vám pomôže samožehlička Tefal Care For You, v ktorej spoločenské odevy pred plesom jednoducho zbavíte záhybov a pokrčenia a po plese následne dezinfikujete a osviežite. Akým spôsobom tento nepostrádateľný pomocník funguje?

Samožehlička Tefal Care For You má podobu naparovacej skrine. Stačí teda do nej na špeciálnom ramienku zavesiť plesové šaty alebo pánsky oblek a zapnúť. Spoločenský odev iba za 10 minút zbavíte záhybov a pokrčenia. Zatiaľ čo bude táto samožehlička žehliť vaše plesové šaty alebo oblek, vy sa zatiaľ môžete chystať na ples. Páni sa napríklad stihnú oholiť a učesať, dámy si zase urobia make-up.

V prípade samožehličky Tefal Care For You oceníte, že je vhodná na plesové outfity vyrobené z rôznych materiálov. Jemné látky teda nevynímajúc. Vaše oblečenie na ples tak vďaka nej bude pôsobiť úplne bezchybne.

Samožehličku od Tefalu využijete aj po plese

Či už ste boli na mestskom, hasičskom alebo napríklad maturitnom plese, váš outfit je po tejto spoločenskej udalosti určite nasiaknutý najrôznejšími pachmi. Aj v tomto prípade uvítate pomoc samožehličky Tefal Care For You.

Zaveste do jej naparovacej skrine váš spoločenský odev a zvoľte dezinfekčný cyklus. Za 40 minút svoje plesové šaty či pánsky oblek s košeľou zbavíte pachov od cigaretového dymu alebo napríklad vyprážaných pokrmov. Týmto spôsobom svoj plesový outfit taktiež dokonale dezinfikujete. Parný výkon samožehličky Tefal Care For You totiž zlikviduje až 99,99% vírusov a baktérií, a to bez použitia akýchkoľvek pracích prostriedkov alebo chemikálií.

Túto prednosť samožehličky Tefal Care For You oceníte najmä v prípade spoločenských odevov, ktoré sa ťažko perú a ktoré by ste inak museli dať do čistiarne odevov. Potom, čo svoj plesový outfit v Tefal Care For You osviežite a dezinfikujete, ho nechajte do druhého dňa vyvesený vo voľnom priestore a potom ho už môžete schovať až do ďalšej akcie plesovej sezóny v šatníkovej skrini.

Či už si zvolíte na plesovú sezónu 2023/2024 tradičný outfit, alebo sa inšpirujete najnovšími trendmi, nezabudnite na jedno. O svoje spoločenské odevy sa náležite starajte pred plesom aj po ňom. Pri správnej starostlivosti váš outfit nestratí na kráse - pretancujete s ním minimálne tohtoročnú plesovú sezónu a možno niekoľko budúcich sezón.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko