• Rady & Tipy
  • 1.12.2022

Tipy na jednoduché a zdravé varenie na Vianoce

Tipy na jednoduché a zdravé varenie na Vianoce.png

Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako tohtoročné Vianoce pojať zdravou formou. A nebojte, nechceme vás oklamať na kvalite ani na chuti! Ako teda na zdravé Vianoce, počas ktorých si stále prídu na svoje vaše chuťové bunky?

Zdravé Vianoce: Ako ich docieliť?

Hovoríte si, ako na zdravé Vianoce? Vianočné sviatky patria k obdobiu hodovania, ktoré sa často neblaho podpisuje na našom telom. Aké by to ale boli Vianoce bez vyprážanej ryby, zemiakového šalátu alebo cukroviniek? Dobrou správou je, že si tieto tradičné vianočné recepty môžete pripraviť oveľa zdravšie a pritom stále chutne.

Ak ste sa zaprisahali, že v tomto roku budete mať zdravé Vianoce, ako by mal váš zdravý vianočný jedálniček vyzerať? Naplánujte si v prvom rade štedrovečernú večeru v odľahčenej verzii. A to zdravý zemiakový šalát bez majonézy a obaľovaného kapra vyprážaného v teplovzdušnej fritéze. Na vianočné sviatky si tiež môžete upiecť fit vianočné pečivo z celozrnnej múky, v ktorom to nebudete preháňať s pridanými cukrami a tukmi. Do zdravého vianočného pečiva môžete tiež zakomponovať sušené ovocie, orechy, ovsené vločky, špaldovú múku alebo quinou. Pokiaľ riešite, čím v cukrovinkách nahradiť biely cukor, vyskúšajte obilný slad, trstinový cukor alebo javorový sirup.

Zdravé varenie na Vianoce: Vyprážaný kapor so šalátom v zdravšej verzii

Pýtate sa, ako by mali vyzerať zdravé vianočné recepty, na ktorých si budete pochutnávať počas štedrovečernej večere? V prvom rade si nachystajte zdravý zemiakový šalát bez majonézy, ktorého príprava je veľmi jednoduchá.

Vychladnuté zemiaky, ktoré ste v šupke uvarili do mäkka, olúpte, nakrájajte a tak, ako ste zvyknutí, ich zmiešajte s nakrájanými, natvrdo uvarenými vajcami. Do tejto zmesi ďalej pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, kyslú uhorku a varenú mrkvu. Zemiakový šalát dochuťte soľou, čiernym korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Na záver do tejto zmesi pridajte lyžičku plnotučnej horčice a biely jogurt.

Odľahčenú verziu vianočného zemiakového šalátu už máte hotovú, ale ako na vyprážaného kapra, aby bol chutný, chrumkavý a zároveň zdravý? Vďaka teplovzdušnej fritéze Easy Fry & Grill XXL od Tefalu pre vás bude zdravý recept na kapra naozaj jednoduchou záležitosťou. Kaprie podkovy obaľte klasicky v trojobale a následne vložte do tohto prístroja, kam sa zmestí až osem porcií naraz.  

Teplovzdušná fritéza Easy Fry & Grill XXL využíva minimálne množstvo oleja, a napriek tomu vďaka svojej technológii zaisťuje dokonalé vyprážanie, ktoré je chrumkavé na povrchu a šťavnaté vo vnútri. Táto zdravá verzia vyprážaného kapra tak bude prakticky na nerozoznanie od “vianočnej klasiky”.  

Teplovzdušná fritéza Easy Fry & Grill XXL vás zdravo prevedie celými sviatkami

Vianočné sviatky sú chvíľami pohody a rodinných stretnutí. Práve v tejto dobe býva spolu celá rodina, a tak iste často musíte riešiť, čo ktorý deň uvaríte. Pokiaľ dbáte na svoj životný štýl a chceli by ste pre svoju rodinu pripraviť zdravé recepty na Vianoce, ktoré sú zároveň chutné, teplovzdušná fritéza Easy Fry & Grill XXL vám bude v tomto ohľade veľmi nápomocná. Tento prístroj totiž ponúka ľahšie varenie rýchlych a zdravých vianočných jedál na každý deň, a to vždy až pre osem osôb.  

Štedrý objem 6,5 litra pritom umožňuje prípravu objemných, chutných a zdravých vianočných receptov na každú príležitosť. V teplovzdušnej fritéze Easy Fry & Grill XXL pritom pripravíte až dva rôzne pokrmy zároveň, ktoré budú hotové v rovnakom čase.  

Čo všetko môžete v tomto prístroji, ktorý je zárukou chutných a zdravých Vianoc, pripraviť? Napríklad pečené mäso, grilované kura, domáce vyprážané hranolky, domáce americké zemiaky, vyprážané nugety, rezne, vyprážané ryby, pečené ryby alebo grilovanú zeleninu, a to vždy v zdravej verzii s použitím minimálneho alebo žiadneho množstva tuku.

V prípade prípravy vyprážaných a zároveň zdravých pochúťok sa totiž môže Easy Fry & Grill XXL od Tefalu pochváliť technológiou Extra Crisp, ktorá je zárukou chrumkavých a dozlatista usmažených pokrmov pripravených na o 99 % menej pridaného tuku ako v klasickej fritéze. Napríklad na prípravu 1 kilogramu čerstvých hranolčekov stačí teplovzdušnej fritéze Easy Fry & Grill XXL iba 15 mililitrov oleja oproti tradičnému fritovaniu v 2 litroch oleja.  

Ako na zdravé vianočné recepty s Easy Fry & Grill XXL

Používať teplovzdušnú fritézu Easy Fry & Grill XXL je skutočne jednoduché a zvládne to každý. Tento prístroj obsahuje 8 automatických programov na prípravu pokrmov, môžete využiť aj jeho manuálny režim. Easy Fry & Grill XXL má veľký digitálny dotykový panel, ktorý umožňuje extra jednoduché nastavenie.  

Ak hľadáte pre túto teplovzdušnú fritézu nové recepty, stiahnite si do svojho smartfónu z  Google Play či App Store aplikáciu Tefal recepty a mnoho ďalšieho. Práve tu nájdete aj tipy na zdravý vianočný jedálniček, ktorý si ľahko pripravíte práve s pomocou Easy Fry & Grill XXL od Tefalu.  

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko