• Obed
  • 5.5.2023

Teplý šalát z červenej šošovice s koreňovou zeleninou a candátom v multifunkčnom hrnci Cook4me+

Teplý šalát z červenej šošovice s koreňovou zeleninou a candátom v multifunkčnom hrnci Cook4me+.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
8 min
Výživové hodnoty celého receptu
Výživové hodnoty celého receptu
2268 kcal

Suroviny

Červená šošovica s koreňovou zeleninou

  • 300 g červenej šošovice
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1/4 zeleru
  • 2 pl oleja
  • 1 pl drvenej rasce
  • 6 guľôčok nového korenia
  • 2 bobkové listy
  • 1 pl kari
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čl sušeného tymiánu
  • 2 dcl bieleho vína
  • 2 pl paradajkového pretlaku
  • soľ
  • korenie

Candát s medovo-kôprovou zálievkou

  • 600 g filé z candáta
  • soľ
  • korenie
  • 2 pl rastlinného oleja
  • 2 pl jablčného octu
  • 1 pl medu
  • hrsť nasekaného čerstvého kôpru

Príprava teplého šalátu z červenej šošovice s koreňovou zeleninou

Nakrájajte červenú cibuľu, mrkvu, zeler a všetko orestujte na rastlinnom oleji dozlatista.

Pridajte červenú šošovicu, drvenú rascu, tymián, bobkový list, nové korenie, kari korenie, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, zalejte bielym vínom, 2 dcl vody, pridajte soľ a korenie a povarte pod tlakom 5 minút.

Po otvorení premiešajte a v prípade potreby dochuťte cukrom a soľou.

Príprava candáta s medovo-kôprovou zálievkou

Candáta osoľte, okoreňte a opečte z oboch strán asi 1,5 minúty na oleji v režime opekania.

V miske zmiešajte ocot, med, soľ, kôpor a 1 dcl vody.

Pred podávaním potrite rybu z oboch strán týmto dresingom.

Podrobnejšie informácie o výživových hodnotách tohto receptu nájdete v aplikácii Kalorické Tabuľky.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko