• Obed
  • 5.3.2024

Teľacia roláda plnená špenátom

Telecí roláda plněná špenátem.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
32 min

Suroviny

  • 2 malé teľacie rezne (280 g)
  • 6 plátkov pancetty
  • 2 lyžice oleja
  • 8 g masla
  • 1,5 šalotky nakrájanej na štvrtiny
  • 2 strúčiky cesnaku, nahrubo nasekané
  • 8 cl bieleho vína
  • 25 cl zeleninového vývaru
  • 120 g listov špenátu
  • 40 g strúhaného parmezánu
  • 30 g strúhanky
  • 0,5 nasekaného strúčiku cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Kôra z 0,25 citróna
  • 0,25 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • Soľ, korenie

Špenátové listy varte 2 minúty v hrnci s vriacou osolenou vodou. Sceďte a ochlaďte v miske s ľadovou vodou. Špenát pevne pomačkajte medzi rukami, aby ste odstránili prebytočnú vodu. Špenát nakrájajte a vložte do veľkej misky.

Pridajte parmezán, strúhanku, nasekaný cesnak, olivový olej, citrónovú kôru a oregano. Dochuťte soľou a korením. Rezne položte rovno vedľa seba. Pokryte ich plátkami pancetty. Rovnomerne na ne rozotrite špenátovú náplň. Rezne zrolujte na seba a vytvorte roládu. Roládu zviažte, aby počas pečenia držala pohromade.

Pred spustením vložte príslušenstvo do rúry grilu OptiGrill. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie manuálny program. Stlačením tlačidla M vyberte nastavenie Červenej farby a stlačte tlačidlo OK. Po predhriatí pridajte olivový olej, maslo a potom roládu. Za občasného otáčania nechajte piecť 5 minút, kým nezhnedne. Pridajte šalotku a cesnak a restujte 2 minúty.

Zalejte bielym vínom a 5 minút redukujte. Pridajte zeleninový vývar a za občasného otáčania roládu varte 18 minút. Na konci by ste mali mať hotovú redukciu šťavy.

Na doske na krájanie odstráňte povrázok a nakrájajte roládu na plátky. Podávajte s redukciou. Dobrú chuť!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko