Špenátové listy varte 2 minúty v hrnci s vriacou osolenou vodou. Sceďte a ochlaďte v miske s ľadovou vodou. Špenát pevne pomačkajte medzi rukami, aby ste odstránili prebytočnú vodu. Špenát nakrájajte a vložte do veľkej misky.
Pridajte parmezán, strúhanku, nasekaný cesnak, olivový olej, citrónovú kôru a oregano. Dochuťte soľou a korením. Rezne položte rovno vedľa seba. Pokryte ich plátkami pancetty. Rovnomerne na ne rozotrite špenátovú náplň. Rezne zrolujte na seba a vytvorte roládu. Roládu zviažte, aby počas pečenia držala pohromade.
Pred spustením vložte príslušenstvo do rúry grilu OptiGrill. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie manuálny program. Stlačením tlačidla M vyberte nastavenie Červenej farby a stlačte tlačidlo OK. Po predhriatí pridajte olivový olej, maslo a potom roládu. Za občasného otáčania nechajte piecť 5 minút, kým nezhnedne. Pridajte šalotku a cesnak a restujte 2 minúty.
Zalejte bielym vínom a 5 minút redukujte. Pridajte zeleninový vývar a za občasného otáčania roládu varte 18 minút. Na konci by ste mali mať hotovú redukciu šťavy.
Na doske na krájanie odstráňte povrázok a nakrájajte roládu na plátky. Podávajte s redukciou. Dobrú chuť!
Odporučené produkty