KROK 1: Umiestnite neolúpané baklažány na tanier prístroja a prepichnite ich vidličkou.
KROK 2: Vložte ich do prístroja vybaveného tanierom. Začnite proces varenia.
KROK 3: Odstráňte uvarené baklažány, nechajte ich mierne vychladnúť, potom vyberte dužinu.
KROK 4: Rozmixujte baklažánovú dužinu s olivovým olejom, nasekaným cesnakom, petržlenom a koriandrom. Pridajte soľ, korenie a rascu. Dôkladne premiešajte.
KROK 5: Nakrájajte cukety na tenké plátky a papriky na pásiky. Cherry rajčiny rozdelte na polovičky alebo štvrtiny. Ochuťte surovú zeleninu soľou a korením a odložte stranou.
KROK 6: Umiestnite plátky chliebu do prístroja vybaveného tanierom. Začnite proces varenia.
KROK 7: Natrite baklažánový kaviár na každý plátok chliebu. Pridajte papriky, rajčiny a nakrájané cukety. Posypte praženými píniovými orieškami a pridajte hrozienka. Na vrch dajte niekoľko listov rukoly.
KROK 8: Podávajte tartinky so zeleninou a baklažánovým kaviárom teplé alebo pri izbovej teplote.
TIP: Plátky chleba pred varením jemne potrite olivovým olejom. Tartiny sú najlepšie podávané teplé alebo pri izbovej teplote, aby ste si plne vychutnali rôzne textúry a chute.