• Raňajky
  • 2.10.2025

Tartiny so zeleninou a baklažánovým kaviárom - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Tartinky se zeleninou a lilkovým kaviárem.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
37 min

Suroviny

  • 4 plátky chlieb, hrúbka 1 cm
  • 2 baklažány
  • 2 zväzky cherry rajčín
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 0.5 žltá paprika
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 2 čajové lyžičky nasekaného petržlenu
  • 2 čajové lyžičky nasekaného koriandra
  • 2 čajové lyžičky pražených píniových orieškov
  • 2 čajové lyžičky hrozienok
  • 0.5 čajovej lyžičky mletej rasce
  • Niekoľko listov rukoly, umytých a usušených
  • Soľ, korenie

KROK 1Umiestnite neolúpané baklažány na tanier prístroja a prepichnite ich vidličkou.

KROK 2Vložte ich do prístroja vybaveného tanierom. Začnite proces varenia.

KROK 3Odstráňte uvarené baklažány, nechajte ich mierne vychladnúť, potom vyberte dužinu.

KROK 4Rozmixujte baklažánovú dužinu s olivovým olejom, nasekaným cesnakom, petržlenom a koriandrom. Pridajte soľ, korenie a rascu. Dôkladne premiešajte.

KROK 5Nakrájajte cukety na tenké plátky a papriky na pásiky. Cherry rajčiny rozdelte na polovičky alebo štvrtiny. Ochuťte surovú zeleninu soľou a korením a odložte stranou.

KROK 6Umiestnite plátky chliebu do prístroja vybaveného tanierom. Začnite proces varenia.

KROK 7Natrite baklažánový kaviár na každý plátok chliebu. Pridajte papriky, rajčiny a nakrájané cukety. Posypte praženými píniovými orieškami a pridajte hrozienka. Na vrch dajte niekoľko listov rukoly.

KROK 8Podávajte tartinky so zeleninou a baklažánovým kaviárom teplé alebo pri izbovej teplote.

TIP: Plátky chleba pred varením jemne potrite olivovým olejom. Tartiny sú najlepšie podávané teplé alebo pri izbovej teplote, aby ste si plne vychutnali rôzne textúry a chute.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko