Mlieko zohrejte v mikrovlnnej rúre na približne 38-40 °C. Dávajte pozor, aby mlieko nebolo príliš horúce, pretože by sa mohli deaktivovať kvasinky. Droždie vložte do malej misky s mliekom a cukrom, aby sa rehydratovalo. Premiešajte metličkou. Nechajte 5 minút odpočívať. Kvasnice by sa mali rozpustiť.
Do misy mixéra s hákom na miesenie cesta nalejte múku, zmes mlieka, cukru a droždia, vajcia a vanilku. Hnetieme ručne 3 minúty. Pridajte soľ a hneťte ďalšiu 1 minútu, potom pridajte maslo, pomaranče a hrozienka. Hnetieme ďalších 8 minút. Cesto by malo byť lepkavé. Cesto nechajte v mise a prikryte ho čistou utierkou. Nechajte ho 2 hodiny stáť pri izbovej teplote. Cesto by malo strojnásobiť svoj objem.
Cesto vyberte z misy a položte ho na pomúčenú pracovnú plochu. Cesto zložíme tak, že jeho konce stiahneme smerom k stredu a vytvoríme guľu (spolu 8 preložení).
Tortovú formu s priemerom 20 cm a výškou 6 cm vymažte maslom a posypte múkou. Vložte do nej guľôčku cesta. Nechajte 1 hodinu postáť. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
Pripravte si polevu zmiešaním mandľového prášku, cukru a kukuričnej múky v miske. Postupne pridávajte bielok tak, aby ste získali mierne riedku zmes. Odložte do chladničky. Keď je panettone hotové, odstráňte veko a opatrne rozotrite polevu po povrchu cesta. Posypte mandľami a perlovým cukrom.
Formu na koláč vložte do rúry Easy Fry s mriežkovaným plechom a spustite program DESSERT pri 150 °C na 40 minút.
Chlieb vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.
Odporučené produkty