• Raňajky
  • 8.3.2024

Talianska veľkonočná brioška (Colomba di pasqua) - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Italská velikonoční brioška (Colomba di pasqua).jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
25 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

  • 10 cl mlieka
  • 1 vrecko sušeného pekárskeho droždia (4,6 g)
  • 1 čajová lyžička práškového cukru
  • 230 g múky 00
  • 5 g soli (1 čajová lyžička)
  • 15 g olivového oleja
  • 1 vajce s izbovou teplotou
  • 2 cl staršieho rumu
  • 30 g práškového cukru
  • 30 g masla
  • 80 g kandizovaných pomarančov, nakrájaných
  • 80 g hrozienok
  • 25 g strúhaných mandlí
  • 60 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica kukuričnej múky
  • 1 vaječné bielko
  • 10 celých mandlí
  • 2 polievkové lyžice perlového cukru

Mlieko zohrejte v mikrovlnnej rúre na približne 38-40 °C. Dávajte pozor, aby mlieko nebolo príliš horúce, pretože by sa mohli deaktivovať kvasinky. Droždie vložte do malej misky s mliekom a cukrom, aby sa rehydratovalo. Premiešajte metličkou. Nechajte 5 minút odpočívať. Kvasnice by sa mali rozpustiť.

Do misy mixéra s hákom na miesenie cesta nalejte múku, zmes mlieka, cukru a droždia, vajcia a vanilku. Hnetieme ručne 3 minúty. Pridajte soľ a hneťte ďalšiu 1 minútu, potom pridajte maslo, pomaranče a hrozienka. Hnetieme ďalších 8 minút. Cesto by malo byť lepkavé. Cesto nechajte v mise a prikryte ho čistou utierkou. Nechajte ho 2 hodiny stáť pri izbovej teplote. Cesto by malo strojnásobiť svoj objem.

Cesto vyberte z misy a položte ho na pomúčenú pracovnú plochu. Cesto zložíme tak, že jeho konce stiahneme smerom k stredu a vytvoríme guľu (spolu 8 preložení).

Tortovú formu s priemerom 20 cm a výškou 6 cm vymažte maslom a posypte múkou. Vložte do nej guľôčku cesta. Nechajte 1 hodinu postáť. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

Pripravte si polevu zmiešaním mandľového prášku, cukru a kukuričnej múky v miske. Postupne pridávajte bielok tak, aby ste získali mierne riedku zmes. Odložte do chladničky. Keď je panettone hotové, odstráňte veko a opatrne rozotrite polevu po povrchu cesta. Posypte mandľami a perlovým cukrom.

Formu na koláč vložte do rúry Easy Fry s mriežkovaným plechom a spustite program DESSERT pri 150 °C na 40 minút.

Chlieb vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko