Šťavnatý hamburger s hranolčekmi zo sladkých zemiakov - recept pre Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
20 min
Varenie
41 min
Suroviny
4 placky hamburgerového mäsa
800 g sladkých zemiakov
4 plátky syru čedar
2 PL horčice
2 hrste rukoly
4 hamburgerové žemle
1 kopcovitá PL múky
1 ČL soli
1 PL repkového oleja
1 | Očistite sladké zemiaky a nakrájajte ich na plátky hrubé 2 cm. Čo najlepšie ich osušte utierkou a vložte do misky. Pridajte múku a soľ a všetko premiešajte, aby boli hranolky rovnomerne obalené. Pridajte olej a zamiešajte. Preložte hranolky zo sladkých zemiakov do košíka na hranolky fritézy s grilom Easy Fry. Košík vložte do stredu zariadenia a odkvapkávaciu misku umiestnite podeň. Grilujte 20 minút na režime HRANOLKY (200 °C).
2 | Keď program skončí, otočte sladké zemiaky a navrch zariadenia vložte grilovací rošt. Zatvorte dvierka a nastavte zariadenie na 13 minút na režim GRILOVANIE (200 °C), aby sa rošt predhrial.
3 | Keď zaznie zvuk časovača, položte mäso na rozohriaty rošt. Zatvorte dvierka a varte 4 minúty na režime GRILOVANIE (200 °C). Položte na mäso plátky syra a grilujte na režime GRILOVANIE ďalšie 2 minúty.
4 | Vyberte rošt s mäsom. Prekrojte žemle na polovicu, uložte ich na grilovací rošt a grilujte 2 minúty na režime GRILOVANIE.
5 | Natrite opečené žemle horčicou a uložte na ne mäso. Pridajte rukolu, plátky paradajky podľa chuti a podávajte s hranolkami zo sladkých zemiakov.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.