• Obed
  • 14.5.2021

Šťavnaté kačacia prsia s medom a rozmarínom - recept pre Tefal Easy Fry Oven & Grill

15.png
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
44 min

Suroviny

  • 2 veľké kačacie prsia
  • 1 kg mrkvy
  • 4 PL roztopeného medu
  • 2 PL (hroznového) oleja
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • Soľ, čierne korenie

1 | Kožu na kačacích prsiach narežte mriežkovaným vzorom.
Obe prsia nakrájajte na 3 rovnako veľké kúsky.
Potrite ich polovicou medu, najemno posekaným rozmarínom a soľou.
Uložte ich na tanier a dajte ich do chladničky.

2 | Mrkvu očistite.
Nakrájajte ju po dĺžke na štvrtinky a potom na 5 cm dlhé hranolčeky.
Dajte ich do misky a premiešajte s olejom, zvyšným medom a rozmarínom, soľou a korením.
Preložte ich do košíka na hranolky a vložte ho do stredu fritézy s grilom Easy Fry, odkvapkávaciu misku
umiestnite podeň.
Zatvorte dvierka.
Pečte 25 minút na režime HRANOLKY (200 °C).
Počas varenia ich raz pootáčajte.

3 | Keď zaznie zvuk časovača, znova otočte mrkvu a navrchu zariadenia umiestnite grilovací rošt. Zatvorte dvierka a predhrejte ho 21 minút na režime GRILOVANIE (200 °C).
Po 13 minútach uložte na horúci rošt kúsky kačacích pŕs kožou hore.
Zatvorte dvierka a varte. Po 4 minútach otočte kúsky kačky, zatvorte dvierka a pečte ďalej.

4 | Kačacie prsia podávajte s mrkvovými hranolkami a popraženými zemiakmi.

TIP: Grilujte o 2 minúty viac alebo menej, podľa toho, akú chcete mať kačku prepečenú.

Dobrú chuť!
image.png

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko