Šťavnaté kačacia prsia s medom a rozmarínom - recept pre Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osôb
6
Náročnosť
ľahký
Príprava
15 min
Varenie
44 min
Suroviny
2 veľké kačacie prsia
1 kg mrkvy
4 PL roztopeného medu
2 PL (hroznového) oleja
2 vetvičky rozmarínu
Soľ, čierne korenie
1 | Kožu na kačacích prsiach narežte mriežkovaným vzorom. Obe prsia nakrájajte na 3 rovnako veľké kúsky. Potrite ich polovicou medu, najemno posekaným rozmarínom a soľou. Uložte ich na tanier a dajte ich do chladničky.
2 | Mrkvu očistite. Nakrájajte ju po dĺžke na štvrtinky a potom na 5 cm dlhé hranolčeky. Dajte ich do misky a premiešajte s olejom, zvyšným medom a rozmarínom, soľou a korením. Preložte ich do košíka na hranolky a vložte ho do stredu fritézy s grilom Easy Fry, odkvapkávaciu misku umiestnite podeň. Zatvorte dvierka. Pečte 25 minút na režime HRANOLKY (200 °C). Počas varenia ich raz pootáčajte.
3 | Keď zaznie zvuk časovača, znova otočte mrkvu a navrchu zariadenia umiestnite grilovací rošt. Zatvorte dvierka a predhrejte ho 21 minút na režime GRILOVANIE (200 °C). Po 13 minútach uložte na horúci rošt kúsky kačacích pŕs kožou hore. Zatvorte dvierka a varte. Po 4 minútach otočte kúsky kačky, zatvorte dvierka a pečte ďalej.
4 | Kačacie prsia podávajte s mrkvovými hranolkami a popraženými zemiakmi.
TIP: Grilujte o 2 minúty viac alebo menej, podľa toho, akú chcete mať kačku prepečenú.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.