• Obed
  • 7.2.2025

Špízy z ružičkového kelu a slaniny - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

Špízy z růžičkové kapusty a slaniny.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 16 umytých ružičkových kelov
  • Voda
  • 1 čajová lyžička soli
  • 8 plátkov slaniny
  • 5 polievkových lyžíc olivového oleja
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 0,5 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 0,5 čajovej lyžičky cesnakového prášku
  • 8 drevených špajdlí dlhých 15 cm

KROK 1Ružičkový kel vložte do plechu na pečenie, do polovice ho zalejte vodou a osoľte.

KROK 2Pred zapnutím OptiGrillu doň vložte príslušenstvo na pečenie. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie program Manual. Tlačidlom M vyberte červené nastavenie a stlačte OK. Po predhriatí varte 5 minút.

KROK 3Kel sceďte a nechajte vychladnúť.

KROK 4Ružičkový kel pozdĺžne rozrežte. Pripravte si omáčku: v nádobe zmiešajte olivový olej, sójovú omáčku, korenie a cesnak. Nalejte na kapustu a jemne premiešajte. Nechajte 5 minút stáť.

KROK 5Na špajdľu napichnite koniec slaniny, pridajte ružičkový kel a slaninu preložte cez kel na špajdľu. Opakujte s ďalšími tromi ružičkovými kelmi a na záver ich obložte slaninou. Dbajte na to, aby sa slanina okolo kelu vlnila.

KROK 6Otvorte OptiGrill do polohy Grilovanie (Barbecue). Nastavte bočný termostat do polohy 4. Hneď po dokončení predhrievania naaranžujte špízy a varte ich 5 minút, potom ich otočte a varte ďalších 5 minút.

KROK 7Skontrolujte, či je mäso hotové, a vychutnajte si ho!

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko