700 g čerstvého špenátu alebo 350 g mrazeného špenátu
2 lyžice pesta z medvedieho cesnaku alebo 2 strúčiky cesnaku
1 veľká cibuľa
1 zemiak
Veľká hrsť vlašských orechov
700 ml zeleninového vývaru
200 ml smotany na šlahanie
Štipka muškátového orieška
Poďla chuti korenie
1 až 2 lyžičky soli
2 vajcia
K servírovaniu
3 plátky bieleho toastového chleba
Trocha smotany na šľahanie
Chilli vločky v mlynčeku
Použitie čerstvého alebo mrazeného špenátu závisí na sezóne. Pri použití mrazeného špenátu voľte mrazené celé alebo nasekané špenátové listy, nie pretlak. Ak zvolíte čerstvý špenát, pred vložením do mixéra ho trochu nasekajte, lepšie sa do neho zmestí.
Podobne to je s medvedím cesnakom. Ten má sezónu len veľmi krátko na začiatku jari. Keď budete špenátovou polievku variť v túto dobu, použite približne 30 listov medvedieho cesnaku. Po zvyšok roka môžete použiť pesto, ktoré ste si z medvedieho cesnaku pripravili na jar. Kto túto možnosť nemá, môže použiť klasické strúčiky cesnaku.
Do nádoby mixéra Tefal Ultrablend Cook vložte špenát. Pridajte nahrubo nasekanú cibuľu (použite Tefal 5sec chopper), zemiak na menšie kúsky, vlašské orechy, pesto z medvedieho cesnaku (medvedí cesnak alebo cesnak). Zalejte vývarom, ochuťte soľou a korením. Zapnite program SOUP.
Keď bude na displeji svietiť zhruba 10 minút, pridajte smotanu a štipku muškátového orieška.
Na konci celého programu sa polievka rozmixuje. Vyklopte do nej dve vajcia, nastavte intenzitu mixovania 1 a premixujte 20 sekúnd.
Po dokončení podávajte do tanierov. Ozdobte kockami opečeného toastového chleba, chilli vločkami a asi lyžicou smotany.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.