• Obed
  • 29.5.2020

Špenátové polievka v mixéry Tefal Ultrablend Cook

Špenátové polievka v mixéry Tefal Ultrablend Cook
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
10 min
Vaření
Varenie
30 min

Suroviny

  • 700 g čerstvého špenátu alebo 350 g mrazeného špenátu
  • 2 lyžice pesta z medvedieho cesnaku alebo 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 zemiak
  • Veľká hrsť vlašských orechov
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na šlahanie
  • Štipka muškátového orieška
  • Poďla chuti korenie
  • 1 až 2 lyžičky soli
  • 2 vajcia

K servírovaniu

  • 3 plátky bieleho toastového chleba
  • Trocha smotany na šľahanie
  • Chilli vločky v mlynčeku

Použitie čerstvého alebo mrazeného špenátu závisí na sezóne. Pri použití mrazeného špenátu voľte mrazené celé alebo nasekané špenátové listy, nie pretlak. Ak zvolíte čerstvý špenát, pred vložením do mixéra ho trochu nasekajte, lepšie sa do neho zmestí.

Podobne to je s medvedím cesnakom. Ten má sezónu len veľmi krátko na začiatku jari. Keď budete špenátovou polievku variť v túto dobu, použite približne 30 listov medvedieho cesnaku. Po zvyšok roka môžete použiť pesto, ktoré ste si z medvedieho cesnaku pripravili na jar. Kto túto možnosť nemá, môže použiť klasické strúčiky cesnaku.

spenatova polievka-ingrediencie.jpg
Do nádoby mixéra Tefal Ultrablend Cook vložte špenát. Pridajte nahrubo nasekanú cibuľu (použite Tefal 5sec chopper), zemiak na menšie kúsky, vlašské orechy, pesto z medvedieho cesnaku (medvedí cesnak alebo cesnak). Zalejte vývarom, ochuťte soľou a korením. Zapnite program SOUP.
spenatova polievka-postup1.jpg
Keď bude na displeji svietiť zhruba 10 minút, pridajte smotanu a štipku muškátového orieška.

Na konci celého programu sa polievka rozmixuje. Vyklopte do nej dve vajcia, nastavte intenzitu mixovania 1 a premixujte 20 sekúnd.

Po dokončení podávajte do tanierov. Ozdobte kockami opečeného toastového chleba, chilli vločkami a asi lyžicou smotany.
spenatova polievka-hotovo.jpg
Polievku podávajte horúcu.

Odporučené produkty

Pokračovaním v prehliadaní tejto stránky súhlasím s použitím súborov cookies (viz Podmienky používanie).

Súhlasím