• Obed
  • 10.7.2024

Souvlaki - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

pp Souvlaki.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 citrón (šťava)
  • 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
  • 1 polievková lyžica sušeného oregana
  • 800 g kuracieho mäsa, nakrájaného na 3 cm kocky
  • 4 grécke chleby pita
  • 120 g tzatzíki (jogurtovo-uhorková omáčka)
  • 2 stredne veľké paradajky, rozkrojené na štvrtiny
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 100 g upečených hranoliek
  • Soľ a čierne korenie

KROK 1Vo veľkej nádobe zmiešajte 2 polievkové lyžice olivového oleja, šťavu z jedného citróna, roztlačený cesnak a oregano. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Do marinády pridajte kocky mäsa a premiešajte, aby sa dobre obalili. Prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

KROK 2Pred pečením souvlaki namočte drevené špajle do vody asi na 30 minút, aby počas prípravy nehoreli. Marinované kúsky mäsa navlečte na namočené drevené špajdle.

KROK 3Kuracie špízy vložte do fritézy Easy Fry s tanierom. Začnite piecť. Majte na pamäti, že čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hrúbky kusov mäsa a vašich preferencií.

KROK 4Souvlaki podávajte v teplých pita chleboch s tzatziki, paradajkami a červenou cibuľou. Do chleba môžete pridať niekoľko hranoliek. Môžete ich podávať aj s gréckym šalátom, tzatziki a hranolkami, aby ste dosiahli sýtejšie jedlo.

TIP: Môžete pripraviť aj vegetariánsky varianty, ak mäso nahradíte kockami pevného tofu alebo zeleninou podľa vlastného výberu, napríklad paprikou, cibuľou, hubami a cuketou. Nezabudnite ich marinovať rovnakým spôsobom, aby ste maximalizovali chuť.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko