• Obed
  • 9.7.2024

Souvlaki - grécky recept pre Tefal Ingenio 2024

pp Souvlaki.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 citrón (šťava)
  • 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
  • 1 polievková lyžica sušeného oregana
  • 800 g kuracieho mäsa, nakrájaného na 3 cm kocky
  • 4 grécke chleby pita
  • 120 g tzatzíki (jogurtovo-uhorková omáčka)
  • 2 stredne veľké paradajky, rozkrojené na štvrtiny
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 100 g upečených hranoliek
  • Soľ a čierne korenie

KROK 1Vo veľkej miske zmiešajte 2 polievkové lyžice olivového oleja, citrónovú šťavu, roztlačený cesnak a oregano. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Do marinády pridajte mäso nakrájané na kocky a dobre ho premiešajte. Prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

KROK 2Marinované kúsky mäsa navlečte na namočené drevené špajdle.

KROK 3Rozpáľte panvicu s priemerom 28 cm na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny. Pridajte olej a špajdle opekajte 10 minút, pričom ich pravidelne otáčajte. Čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hrúbky mäsa a vašich chutí.

KROK 4Chlieb pita zohrejte na panvici s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja.

KROK 5Souvlaki podávajte v teplom chlebe pita s oblohou z tzatzíki, paradajok a červenej cibule. Na chlieb pridajte niekoľko hranoliek. Môžete ich podávať aj s gréckym šalátom, tzatzíki a hranolkami, aby ste dosiahli sýtejšie jedlo.

TIP: Ak chcete pripraviť vegetariánsky variant, nahraďte mäso kockami pevného tofu alebo zeleninou podľa vlastného výberu, napríklad paprikou, cibuľou, hubami a cuketou. Nezabudnite ich marinovať rovnakým spôsobom, aby ste dosiahli maximálnu chuť.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko